Ελλάδα

Σταύρος Μπαλάσκας:Σε διαθεσιμότητα μετά τις δηλώσεις για τον συζυγοκτόνο στα Γλυκά Νερά

Ακούστε το άρθρο

Οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο είχαν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον συζυγοκτόνο της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Πλην του διοικητικού ελέγχου, ο Σταύρος Μπαλάσκας βρίσκεται και υπό ποινικό έλεγχο για τις επίμαχες δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο. Οι δηλώσεις του αστυνομικού αποτελούν παράλληλα και αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί εάν τα όσα ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος,  καθώς και εκείνο της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Είχε διαταχθεί και πάλι ΕΔΕ σε βάρος του για τηλεοπτικές του δηλώσεις τον Αύγουστο του 2019, όπου είχε χαρακτηρίσει «σκουπίδια» τους καταληψίες στα Εξάρχεια και «σκόνη» τους πρόσφυγες, λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι μια… ηλεκτρική σκούπα που θα τους ρουφήξει.

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα