Ηλεία

Στεφανία Βουλιώτη για ΚΥ Γαστούνης: «Δεν έχουν θέση προσωπικά συμφέροντα στον τομέα της Υγείας»

Απάντηση της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Γαστούνης κ.  Στεφανίας Βουλιώτη στο χθεσινό δημοσιεύματα περί λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

«Αναφορικά με το δημοσίευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, που αφορούσε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πηνειού, επειδή ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες οφείλω να δηλώσω τα κάτωθι.

  1. Σχετικά με παράπονα πολιτών της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, που δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Πηνειού κ. Θεοδωρακόπουλος, δηλώνω ότι καμία καταγγελία δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα σχετικά. Δεν καταγράφηκε όμως και η απάντηση-αντίδραση εργαζομένων του Κέντρου Υγείας με επί κεφαλής τον αρμόδιο υπάλληλό του γραφείου υποδοχής και εξυπηρέτησης πολιτών κ Χριστοφοράτο προς τον πρόεδρο του ΔΣ ο οποίος ανέφερε ότι «Ποτέ δεν υπήρξαν παράπονα από κανένα συμπολίτη μας για συνταγογράφηση, γιατί δεν μας το φέρνετε εδώ; …..τα στατιστικά του Κέντρου Υγείας δείχνουν τους αριθμούς”
  2. Σχετικά με δήλωση του δημοτικού συμβούλου ιατρού κ Κυριαζή, οι διευθυντές των μονάδων Υγείας ορίζονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που ορίζει η κείμενη νομοθεσία, δεν είναι αιρετοί.

Όσο για τις δηλώσεις μου εναντίον του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, δηλώνω ότι αναφέρθηκα στις αποφάσεις μετακίνησης ιατρικού προσωπικού της 6ης ΥΠΕ από το Κέντρο Υγείας και συγκεκριμένα: «..οποιοσδήποτε θέτει σε επισφαλή την λειτουργία το Κέντρου Υγείας θα με έχει απέναντί του». Οι δηλώσεις του ιατρού κ. Κυριαζή είναι εν γνώση του ψευδείς, με σκοπό την δημιουργία αρνητικού κλίματος μεταξύ εμένα και της προϊσταμένης μου αρχής.

  1. Τέλος, σχετικά με το «πρόβλημα συνεργασίας προσωπικού με την διοίκηση» το οποίο αναφέρθηκε στο ΔΣ, η δυσαρέσκεια του Ιατρικού προσωπικού ξεκίνησε με την μετακίνηση συγκεκριμένων γιατρών για πραγματοποίηση από μια εφημερία στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας από τον περασμένο Μάρτη. Η απόφαση αυτή ήταν γραπτή εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και αφορούσε σε όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού προκειμένου να στηριχθούν τα νοσοκομεία την συγκεκριμένη χρονική περίοδο της έναρξης της πανδημίας και όταν ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων ήταν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω Covid. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει ακόμα ανακληθεί.

Με τον εξοπλισμό και την πρόσφατη επαναλειτουργία των δύο εργαστηρίων από το 2016 καθώς και την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας ως Κέντρο Covid από 1 Οκτωβρίου 2020, οι υποχρεώσεις του Κέντρου Υγείας Γαστούνης αυξήθηκαν απέναντι στους συμπολίτες μας. Οφείλουμε, κυρίως ως γιατροί, να λειτουργήσουμε με σεβασμό στον ασθενή και με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας Υγείας και την καθημερινή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, αφήνοντας στην άκρη τα όποια προσωπικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα τυχόν υπάρχουν.

Από την έναρξη της θητείας μου, τόσο εγώ ως διευθύντρια, όσο και η αναπληρώτρια διευθύντρια κ Γαβριτοπούλου, δεν είχαμε κανένα αίτημα για συνάντηση, είτε από τον Δήμο είτε από το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων των Κέντρων Υγείας, για οποιοδήποτε θέμα του Κέντρου Υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του «προβλήματος συνεργασίας με το προσωπικό». Μάλιστα ο Σύλλογος εργαζομένων, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα, επέλεξε να αποστείλει αναφορά εναντίον μου κατευθείαν στην προϊσταμένη μου αρχή την 6η ΥΠΕ, παρακάμπτοντας την ιεραρχία, αντί να μου αναφέρει τυχόν προβλήματα “συνεργασίας” μεταξύ του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση από κοινού. Το ερώτημα που γεννάται είναι τι πραγματικά θέλει ο Σύλλογος , την επίλυση των προβλημάτων και την πρόοδο του Κέντρου Υγείας ή την παραίτησή μου από την διοίκηση του Κέντρου Υγείας και γιατί;

Ποιά ήταν η θέση του Συλλόγου όταν μετακινήθηκαν τρεις γιατροί του Κέντρου Υγείας Γαστούνης από το 2016;

Ποια η θέση και αντίδραση του Συλλόγου για την μη λειτουργία του μικροβιολογικού και του ακτινολογικού εργαστηρίου από το 2016;

Κάθε δομή και ιδιαίτερα μια δομή Υγείας για να πάει μπροστά στους δύσκολους αυτούς καιρούς, χρειάζεται πρωτίστως δουλειά και συνεννόηση, απαραίτητη δε η καλή διάθεση. Οφείλω και είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα ή πολίτη για την παροχή διευκρινίσεων.

Επί τη ευκαιρία της έναρξης 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Covid στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, θα θέλαμε με τους συνεργάτες μου να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας, που ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, για την δωρεά που αφορά στην διαμόρφωση του θαλάμου Covid».

Στεφανία Βουλιώτη Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Υγείας Γαστούνης

Όλη η επικαιρότητα