Ηλεία

Στις επάλξεις και στο καθήκον στην Αμαλιάδα – Χωρίς απρόοπτα η πρώτη μέρα του έτους

Ακούστε το άρθρο

Στο καθήκον, βρήκε πολλούς εργαζόμενους στην Αμαλιάδα η αλλαγή του χρόνου, μιας και η εργασία δεν «αναγνωρίζει» – και προ κορωνοϊού – γιορτές και έλευση νέου έτους.

Αν και τα καταστήματα εστίασης ήταν κλειστά, και στην Αμαλιάδα, υπήρχαν άνθρωποι που από αργά το βράδυ της παραμονής έως και το ξημέρωμα του νέου έτους βρίσκονταν στις δουλειές τους, όπως στα σώματα ασφαλείας.

Έτσι λοιπόν, στα Τμήματα της Αστυνομίας Ήλιδας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στις επάλξεις, ανταλλάσσοντας ευχές μεταξύ τους και βέβαια τηλεφωνικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στην Αστυνομία Ήλιδας, όσοι είχαν υπηρεσία βρίσκονταν «επί ποδός» στους δρόμους και έτσι στο κτίριο τις περισσότερες ώρες βρίσκονταν 2 με 3 αστυνομικοί.

Για πρώτη φορά βρέθηκε σε βάρδια στην αλλαγή του έτους ο υπαρχιφύλακας -αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας κ. Αναστάσιος Κουτσόπουλος, πατέρας δύο μικρών παιδιών:

«Είναι η πρώτη φορά που κάνω αλλαγή χρόνου στην υπηρεσία, χωρίς την οικογένεια, αλλά έτσι είναι η δουλειά. Εμείς είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους», είπε.

Όσον αφορά στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δεν εφημέρευε, ενώ από την αλλαγή του έτους μέχρι χθες αργά το απόγευμα, δεν είχε σημειωθεί κάποιο περιστατικό ή κάποιο… περίεργο τηλεφώνημα, με την μέρα να «κυλά» σε χαλαρούς ρυθμούς στα σπίτια…

Όλη η επικαιρότητα