Ελλάδα

Στον Εισαγγελέα τη Δευτέρα ο Σπύρος Μπιμπίλας για να καταθέσει ως μάρτυρας

Ακούστε το άρθρο

Το «κατώφλι» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, θα περάσει τη Δευτέρα, το πρωί, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κ. Σπυρόπουλου.

Ο κ. Μπιμπίλας καλείται με την ιδιότητα του μάρτυρα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας με αφορμή τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για άσκηση σεξουαλικής βίας από πρόσωπα του θεάτρου, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του , λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ καλείται να εισφέρει στις εισαγγελικές αρχές όσες καταγγελίες έχουν ήδη φτάσει στο σωματείο και αφορούν αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.

Γεγονός που σηματοδοτεί τη διεύρυνση της εισαγγελικής έρευνας και ως προς άλλα πρόσωπα του χώρου του θεάτρου για τους οποίους  οι αξιόποινες πράξεις δεν έχουν παραγραφεί και μπορούν να ερευνηθούν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και, εφόσον, στοιχειοθετούνται, ο εισαγγελέας  να προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα