Υγεία

Στο διεθνές συνέδριο με θέμα “Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία”, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης

Στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που συνδιοργανώνουν, το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμμετείχε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso. Πρόκειται για high-level summit που αποτελεί μέρος μιας διαδοχικής διαβούλευσης μεταξύ των 53 χωρών που υπάγονται στον ΠΟΥ Ευρώπης και έχει ως σκοπό την εκπόνηση ενός κοινού πλαισίου δράσης μεταξύ των κρατών-μελών, καθώς και τον σχηματισμό του «European Mental Health Coalition».

Το Συνέδριο αποτελεί σημαντική ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της covid-19, καθώς οι κοινωνίες ανακάμπτουν από την πανδημία και προσπαθούν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας τις αναταραχές που έχουν προκληθεί στα συστήματα υγείας.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου πραγματοποίησαν ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Hans Henri P. Kluge, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου.

Προεδρεύοντες του Συνεδρίου είναι η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και η προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Πολιτικών και Συστημάτων των χωρών του ΠΟΥ Ευρώπης Natasha Azzopardi Muscat.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν υπουργοί Υγείας κρατών-μελών του ΠΟΥ Ευρώπης, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και διαδικτυακά, πρόσωπα αναφοράς (focal points), καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων (Technical Advisory Group) του Π.Ο.Υ.

Το Συνέδριο διοργανώνεται σε υβριδική μορφή προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις των υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων και προβλέψεων, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία COVID-19.

Πηγή: tempo24news

Όλη η επικαιρότητα