Ηλεία

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης «η αποχέτευση Παπακαυκά & Τσιχλεΐκων»

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021- 2025, μεταφέρθηκε το έργο κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρύων υδάτων στις περιοχές Παπακαυκά και Τσιχλεΐκων Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 2.333,156,39 ευρώ.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διαδικαστικό ζήτημα, όπως είπε χθες στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, που δεν επηρεάζει καθόλου την πορεία του έργου.

Αυτό συνέβη και με άλλα έργα δήμων της χώρας, που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις για την αυτοδίκαιη ένταξη στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο στοχεύει να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες διαβιούν κυρίως Ρομά.

Σύμφωνα με την μελέτη θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 1.350 μέτρων και 26 φρεάτια, που θα συνδέσουν τον συνοικισμό Ρομά στην περιοχή Τσιχλέικα με το κύριο αποχετευτικό δίκτυο της Αμαλιάδας και με τον βιολογικό καθαρισμό.

Επίσης, θα επεκταθεί το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Παπακαυκά με νέο δίκτυο αγωγών 480 μέτρων και 20 φρεάτια που θα ολοκληρώσουν την κάλυψη του συνοικισμού.

Μέσω του έργου αντιμετωπίζεται και το μεγάλο πρόβλημα ομβρίων στην περιοχή Παπακαυκά, με την κατασκευή δικτύου αγωγών μήκους 2.000 μέτρων και 15 νέων φρεατίων.

Όλη η επικαιρότητα