Ηλεία

Στο 2021 με την… υγεία μας – Άνθρωποι του καθήκοντος σε Ηλεία και Περιφέρεια ζητούν να μην υπάρχει εφησυχασμός

Σε μια χρονιά με πολλές δυσκολίες και με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού να αποτελεί το πιο μελανό σημείο της, τα σώματα ασφαλείας κατάφεραν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις με μεγάλη επιτυχία, βοηθώντας έτσι τα μέγιστα προκειμένου το κοινωνικό σύνολο να παραμείνει ασφαλές κατά τη διάρκεια μιας πρωτόγνωρης κατάστασης που ούτε οι προηγούμενες γενιές δεν είχαν αντιμετωπίσει.

Στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, επιτυγχάνοντας παράλληλα να φέρουν εις πέρας και τα συνηθισμένα γεγονότα που κάθε χρόνο έχουν. Με αφορμή το τέλος του χρόνου και την έναρξη ενός νέου, οι επικεφαλής των υπηρεσιών μιλούν στην εφημερίδα «Πατρίς» και κάνουν ένα σύντομο απολογισμό του έτους, ευχόμενοι στο τέλος όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή στην κανονικότητα με υγεία.

Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης-Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας

Η ενότητα δίνει λύση στα προβλήματα

«Σε μια αν μη τι άλλο δύσκολη χρονιά λόγω κορωνοϊού η ελληνική αστυνομία βρισκόταν συνεχώς στο πλάι των πολιτών, προσθέτοντας στα πολυάριθμα καθήκοντά της έναν κρίσιμο ρόλο, αυτόν της υποστήριξης των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους φροντίσαμε για την τήρηση των μέτρων αυτών και παράλληλα καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, τη μείωση τροχαίων ατυχημάτων και την άμεση και σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, ευημερία και πρόοδο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με ενότητα θα λύσουμε κάθε πρόβλημα. Χρόνια πολλά»

Παναγιώτης Μάνδαλος-Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας

«Να μην υπάρχει εφησυχασμός»

«Ήταν μία αν μη τι άλλο δύσκολη χρονιά, με αρκετά συμβάντα και γεγονότα που επηρέασαν την καθημερινότητά μας. Η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους και οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να αναλάβουν ακόμα ένα σημαντικό ρόλο, αυτόν του προστάτη της υγείας του κοινωνικού συνόλου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου οι έλεγχοι της αστυνομίας ήταν συνεχείς και αυστηροί με αποτέλεσμα να μη γίνεται διασπορά του ιού, κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει ώστε να μην υπάρχει εφησυχασμός.

Βέβαια η χρονιά αυτή είχε και αρκετά συμβάντα αστυνομικής φύσεως, με το στενάχωρο να είναι η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων. Ο τομέας αυτός είναι κάτι για το οποίο θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα το επόμενο διάστημα, προκειμένου να καταφέρουμε να πετύχουμε την επιθυμητή μείωση και θα σταματήσουμε επιτέλους την απώλεια συνανθρώπων μας στην άσφαλτο.

Εύχομαι από καρδιάς το νέο έτος να φέρει υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο, τα συμβάντα να μειωθούν και εντός του έτους να καταφέρουμε να επανέλθουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πρότερη κατάσταση».

Υποστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος-Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων

«Υποχρέωσή μας να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας»

«Η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από αξιοσημείωτα συμβάντα κυρίως σε επίπεδο φυσικών καταστροφών που επέβαλαν πανελλαδικά την παρουσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπισή τους, όπως ο πρωτοφανής για τα δεδομένα της πατρίδας μας Μεσογειακός κυκλώνας με την ονομασία Ιανός, οι δασικές πυρκαγιές και βέβαια η πανδημία την οποία όλοι μας ευχόμαστε να ξεπεράσουμε σύντομα χωρίς άλλες ανθρώπινες απώλειες. Σε κάθε περίπτωση το Πυροσβεστικό Σώμα ως κύριος βραχίονας Πολιτικής Προστασίας και με την στήριξη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του, το έτος 2020 αντιμετώπισε δυναμικά όλες τις προκλήσεις. Παρόλο που εκδηλώθηκε αρκετά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, κυρίως δασικών, εν τούτις καταγράφηκαν λιγότερες καμένες εκτάσεις.  Δυστυχώς τον Σεπτέμβρη, χάσαμε ένα παλικάρι μας, τον εθελοντή Πλεξίδα Παναγιώτη κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Αγρίνιο. Πρέπει όμως να συνεχίζουμε και να μην εφησυχάζουμε. Είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ευχαριστούμε την πολιτεία και τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Από την θέση του Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων θα ήθελα να ευχαριστήσω για την στήριξη τους στο πρόσωπο μου, την πολιτική και φυσική ηγεσία του ΠΣ, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη δασοπυρόσβεση για την άψογη συνεργασία και τους συναδέλφους μου. Την φετινή χρονιά, πολύ σημαντική ήταν η συνδρομή των εθελοντών μας στην επιτυχημένη αντιμετώπιση των συμβάντων.

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, η γέννηση του θεανθρώπου να μας χαρίσει υγεία και να φέρει ελπίδα για ένα καλύτερο 2021».

Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης-Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος

«Και τη νέα χρονιά με υψηλό αίσθημα ευθύνης»

«Το 2020 ήταν μια χρονιά που χαρακτήρισε η εξάπλωση της πανδημίας, μια χρονιά που αναθεωρήσαμε προτεραιότητες κι εκτιμήσαμε πρωταρχικές αξίες.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, ως κύριος βραχίονας Πολιτικής Προστασίας, συμμετείχε σε όλες τις ενέργειες και δράσεις, με σκοπό την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν επηρεάστηκε και οι πυροσβέστες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους επέδειξαν πλήρη επαγγελματισμό και αυταπάρνηση στα πάσης φύσεως συμβάντα που κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν, φέροντας σε πέρας την αποστολή τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.  Ο νομός Ηλείας δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά από τις φυσικές καταστροφές, όμως με οργάνωση, ετοιμότητα, άμεση επέμβαση και συντονισμό, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας, με τις λιγότερες δυνατόν καιόμενες εκτάσεις κι επιπτώσεις. Το ίδιο θα πράξουμε και τη νέα χρονιά με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Εύχομαι το 2021 να σημάνει το τέλος της πανδημίας, με Υγεία για όλους, να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Καλή Χρονιά!»

Βασίλης Σολδάτος-Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας

«Να επανέλθουμε στην κανονικότητα»

«Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά και λόγω της ανομβρίας αλλά και λόγω των αρκετών πυρκαγιών. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Ακόμα και τα μεγάλα και επικίνδυνα συμβάντα μπορέσαμε και τα υιοθετήσαμε την ίδια μέρα.

Θέλω να τονίσω τη σημασία της άριστης συνεργασίας των πυροσβεστικών υπηρεσιών με την Αντιπεριφέρεια, τους δήμους, τις εθελοντικές ομάδες και την αστυνομία, καθώς και την τεράστια συμβολή των εναέριων μέσων. Συγκεκριμένα των PZL πού βρίσκονται στην Ανδραβίδα, το Αφροδίτη Ανδραβίδας όπως όλοι γνωρίζουν είναι το ελικόπτερο Ericsson και τα δύο canadair.

Εύχομαι για το καινούργιο έτος να επανέλθουμε όλοι στην κανονικότητα που εδώ και αρκετό διάστημα έχει αλλάξει ελέω κορωνοϊού, να έχει υγεία όλος ο κόσμος και να υπάρχουν λιγότερα συμβάντα για την πυροσβεστική πού βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους».

Όλη η επικαιρότητα