Ηλεία

Στρέφι: Εκδηλώσεις για την μάχη των Θερμοπυλών και την ναυμαχία της Σαλαμίνας

Εκδηλώσεις για τα 2500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών και την ναυμαχία της Σαλαμίνας θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Κέντρο Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,  σήμερα Σάββατο 1 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Έκθεση ζωγραφικής εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα,  και την ιστορία της, με έργα της    Ειρήνης Κανελλάκου.  Έκθεση εικαστικών, με θέματα από την μάχη των Θερμοπυλών και την ναυμαχία  της Σαλαμίνας του Αλέξανδρου Παπαστρατηγάκη Ιστορική αναδρομή  με την  Ιωάννα Καρέντζου Μακρή. Θα ακολουθήσει η μουσική ομάδα ‘Ευτέρπη’ η οποία συγκροτήθηκε με βασικό σκοπό την  καλλιτεχνική απόδοση της αρχαίας Ελληνικής μουσικής θεωρίας, χρησιμοποιώντας αρχαία Ελληνικά όργανα ανακατασκευασμένα  από την ίδια την ομάδα, σύμφωνα με την πιστοποίηση    αρχαίας ανακατασκευής οργάνων  που διαθέτει από το Εθνικό Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύγχρονη μουσική με αρχαία λύρα, θα αποδώσει ο γνωστός μας – από την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις  για την Ολυμπιακή Φλόγα στους προηγούμενους Ολυμπιακούς-, Γιάννης Σταθάκος.

Ενδυματολογικά την παράσταση επιμελείται η Μαρία Τσιώτη, ενδυματολόγος στο Εθνικό Θέατρο.

Θα ακολουθήσει λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Βασίλη Γερόντζου και Κωνσταντίνου Κακούρου.

Τιμώμενη πόλη η   Σπάρτη και φιλοξενούμενος σύλλογος ο «Λακεδαιμονίων Πολιτεία», ο οποίος θα αποδώσει ύμνο.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωνουν, οι Αθλητικός Σύλλογος Νέος Άρης Στρεφίου, Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Συντονισμός Κοινότητα Στρεφίου, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Στρεφίου.

Όλη η επικαιρότητα