Ηλεία

Συνάντηση Δ. Κωνσταντόπουλου με Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλο- Οι αποζημιώσεις στις όψιμες παραγωγές της Ηλείας

Η Πρωτοβουλία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για ενημερωτική συνάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων Θ. Βασιλόπουλο . 

Συζήτησαν για τις αποζημιώσεις στις όψιμες παραγωγές της Ηλείας- Συνεργασία και για άλλα αγροτικά προβλήματα του Δήμου Ήλιδας και του νομού.

Πρωτοβουλία για συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων Θοδωρή Βασιλόπουλο προκειμένου να συζητηθεί η αποζημίωση των όψιμων αγροτικών καλλιεργειών και κυρίως του καρπουζιού που επλήγησαν από τον covid-19, είχε ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Έγινε μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση μετά την οποία ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι σύμφωνα με όσα του ανέφερε ο παραπάνω Αντιπεριφερειάρχης, το συγκεκριμένο θέμα είναι στη διαδικασία εξέλιξης προκειμένου να υπάρξει αποζημίωση, γι’ αυτό και είναι κάτι που θα παρακολουθεί –όπως είπε– και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικά, στη δήλωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η παρέμβασή μου στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλόπουλο υπήρξε μετά από ενημέρωση που είχα από συμπολίτες μου, καθώς διατύπωσαν την άποψη ότι δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί για το που βρίσκεται το ζήτημα, ενώ παράλληλα θέλησα να έχω μια πρώτη εικόνα πριν παρέμβω επίσης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το ίδιο θέμα.

Πιστεύω ασφαλώς ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών μας, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε αποζημιώσεις και να μην αγνοηθούν αυτοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Θέλω να προσθέσω ακόμη ότι η ενημέρωση του κ. Βασιλόπουλου ήταν άριστη, καθώς τόσο ως Αντιπεριφερειάρχης όσο και ως καλός φίλος με πληροφόρησε όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και για θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν στο δήμο Ήλιδας και γενικότερα στο Νομό μας.

Μην ξεχνάμε ότι τόσο ο δήμος όσο και ο νομός είναι κατ’ εξοχήν αγροτικές περιοχές και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει άριστη σχέση και διαρκή συνεργασία με τον κ. Βασιλόπουλο για το καλό του τόπου μας. Άλλωστε και προσωπικά στο παρελθόν και όταν μου ζητήθηκε στήριξα το έργο του συμπατριώτη μου ως Προέδρου Νέων Αγροτών με τελικό αποδέκτη το καλό του ίδιου του αγροτικού μας πληθυσμού. Σε τέτοια βάση κινούμαι και επιδιώκω και σήμερα συνεργασία, αφού ο κ. Βασιλόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τον αγροτικό τομέα.

Να τονίσω δε, ότι πρέπει και έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμη για να βελτιωθούν οι συνθήκες ως προς τις αγροτικές καλλιέργειες, την τόνωση της παραγωγής και τις καλύτερες τιμές στα προϊόντα μας, αλλά και την αμεσότητα πληρωμής αποζημιώσεων όταν αυτή απαιτείται».

Όλη η επικαιρότητα