Ηλεία

Συλλόγος Οικιστών Κουρούτας: «Προστατέψτε την Κουρούτα!»

Να συμβάλουν οικιστές και παραθεριστές στην καθαριότητα του οικισμού ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Κουρούτας

Να βάλουν όλοι το δικό τους «λιθαράκι» ώστε ο οικισμός της Κουρούτας να είναι καθαρός, ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Κουρούτας κ. Γιώργος Ευθυμίου.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Ευθυμίου κάλεσε οικιστές και παραθεριστές να συμβάλλουν με την στάση και την συμπεριφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καθαριότητα.

Και οι ίδιοι οι οικιστές και οι παραθεριστές, είναι σημαντικό να συμβάλλουν στην προστασία και καθαριότητα της Κουρούτας

Παράλληλα, κάλεσε όσους διαθέτουν κατοικίες και οικόπεδα να προβαίνουν στον καθαρισμό των ξηρών χόρτων, για την εξάλειψη του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, αλλά και την εμφάνιση τρωκτικών και φιδιών.

«Απευθύνομαι σε όλους. Στους οικιστές, στους παραθεριστές και γενικά σε όσους βρίσκονται και επισκέπτονται την Κούρουτα να συμβάλλουν ο καθένας από την μεριά του, να διατηρούμε την περιοχή καθαρή. Να σεβόμαστε το περιβάλλον και αυτή την όμορφη περιοχή.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα σε έναν τέτοιο τόπο φυσικού κάλλους, είναι κάτι που αποτελεί όφελος για όλους μας.

Και οι οικιστές θα πρέπει να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση αυτή, όπως με τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, έξω από τις κατοικίες, δηλαδή ξηρά χόρτα κλπ, ώστε να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο φωτιάς, αλλά και εμφάνισης τρωκτικών και φιδιών.

Εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους, με υγεία και προσοχή πάνω απ’ όλα για να ξεπεράσουμε την πανδημία και να γίνουν καλύτερες οι ζωές μας».

Στις 8 Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα,  θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου, όπου θα κληθούν ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, η δημοτική αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις, καθώς και οι φορείς της Ηλείας.

Όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, ο σύλλογος και οι οικιστές θα ζητήσουν απαντήσεις για το θέμα της ανάπτυξης της Κουρούτας, αλλά και για τα άλλα μεγάλα ζητήματα, όπως την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου, τα προβλήματα στο Νοσοκομείο, την απώλεια των Πανεπιστημιακών σχολών κλπ.

Όλη η επικαιρότητα