Πολιτική

Συνάντησε τον Ελπιδοφόρο ο Μητσοτάκης – «Δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή»

Οι πρώτες εικόνες από το τετ α τετ
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε χειραψία και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλα κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως αναφέρει ο ekirikas.com.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ανώτατη κυβερνητική πηγή είπε προς τους παριστάμενους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης πως «δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή».

Η δυσφορία της κυβέρνησης και η απάντηση του Ελπιδοφόρου

Τη δυσφορία της κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη είχε εκφράσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής απάντησε: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της»

Λίγα 24ωρα μετά τις πολλές αντιδράσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με μια δήλωσή του απολογήθηκε και ζητάει δημόσια συγνώμη για την παρουσία του σε τουρκική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Πηγή:newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα