Ηλεία Τουρισμός

Συνάντηση Α. Μαρίνου με Ένωση Ξενοδόχων Δυτ. Ηλείας: Κοινός αγώνας για την στήριξη του τουρισμού

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς, πλην όμως ο εμβολιασμός έχει αναπτερώσει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες για την τουριστική βιομηχανία. Έτσι ο τουρισμός στη χώρα μας μπαίνει  στην τελική ευθεία για το άνοιγμα της φετινής σεζόν με το βλέμμα των φορέων του κλάδου να είναι στραμμένο στην σταδιακή άρση των περιορισμών.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  του δήμου Πηνειού πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, με θέμα την επανεκκίνηση του Τουριστικού κλάδου στο Δήμο.

Η Ένωση Ξενοδόχων κατέθεσε λίστα αιτημάτων για την προετοιμασία του οικισμού του Αρκουδίου για την σεζόν 2021.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στη συνάντηση και στη συζήτηση που ακολούθησε  αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν έτσι ώστε να μπορεί ο Δήμος Πηνειού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τουριστικού ρεύματος, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες ζωής των πολιτών και αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν.

Παρόντες στη συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, τα μέλη του ΔΣ κ. Αθηνά Σούλη, κ. Χρύσανθος Μουρτζίνης και το μέλος κ. Δημήτρης Μπράτης καθώς και οι αντιδήμαρχοι: αρμόδια για τον Τουρισμό κ. Σοφία Μαρινοπούλου, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρος Βασιλείου και Καθαριότητας ο κ. Νίκος Μαφρέδας.

Οι αντιδήμαρχοι απάντησαν με σαφήνεια σε αιτήματα του τομέα ευθύνης τους.

Στην συνάντηση έγινε ένας γόνιμος διάλογος, ενώ αποτυπώθηκαν και καταγράφηκαν, ιδέες, απόψεις αλλά και προτάσεις σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε η τουριστική κίνηση στα όρια του Δήμου Πηνειού να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

«Ο τόπος είναι κοινός»

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε στην «Πατρίς»: «Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της επανεκκίνησης της οικονομίας, και σε μια εποχή που η τουριστική βιομηχανία εξελίσσεται συνεχώς με τις ταξιδιωτικές συνήθειες να διαφοροποιούνται χρόνο με το χρόνο, αυξάνοντας συνεχώς τις προσδοκίες των ταξιδιωτών, η συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του Τουρισμού καθίσταται επιβεβλημένη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου αρμόδιας για τον Τουρισμό κ. Σοφίας Μαρινοπούλου και της  Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, στην οποία ανταποκρίθηκα όπως πάντα με προθυμία. Με τους επιχειρηματίες του Τουρισμού συζητήσαμε  μικρά και μεγάλα ζητήματα  και προτάθηκαν  λύσεις από τον Δήμο Πηνειού, ώστε το Αρκούδι και φυσικά όλοι οι προορισμοί του Δήμου μας, να προσφέρουν στη φάση της επανεκκίνησης, ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών  υπηρεσιών.

Για άλλη μια φορά θα αποδείξουμε ότι δεν έχουμε τυχαία τρεις Γαλάζιες σημαίες. Πέρυσι καταβάλλαμε από κοινού μια τεράστια προσπάθεια και έτσι διατηρήσαμε το Αρκούδι και τις άλλες παραλίες της Γλύφας, των Θινών και της Μπούκας πεντακάθαρες.

Φέτος θα γίνει ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των ομπρελών σε όλες τις παραλίες μας. Επιπλέον προμηθευτήκαμε μηχάνημα καθαρισμού παραλιών το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει την αποστολή του.

Η συνεργασία μας με την Ένωση Ξενοδόχων είναι ειλικρινής και άριστη και αυτό δείχνει τον κοινό τόπο, που λέει ότι είμαστε εδώ όλοι για να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τόπο μας»

Συμβολή του Δήμου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας κ. Αντώνης Μαυρόπουλος δήλωσε στην «Πατρίς»: «Ο Δήμος παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη ενός τουριστικού προορισμού ,κρατώντας την ευρύτερη περιοχή σε ένα υψηλότατο βαθμό καθαριότητας ώστε ο επισκέπτης που θα έρθει εδώ θα δει έναν ευπρεπή περιβάλλοντα χώρο αντάξιο των υπηρεσιών που προσφέρουν τα τουριστικά καταλύματα και όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ποιότητας και δεν ακούμε παράπονα σχεδόν από κανέναν τουρίστα. Αυτό που προέχει είναι ο δήμος να συμβάλλει και μπορεί να το κάνει, σε αυτή την προσπάθεια».

Έτοιμες οι τουριστικές επιχειρήσεις

Οι επιχειρηματίες κ.κ. Αθηνά Σούλη, Χρύσανθος Μουρτζίνης και Δημήτρης Μπράτης τόνισαν ότι «οι τουριστικές επιχειρήσεις στο Αρκούδι αλλά και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Πηνειού είναι έτοιμες να υποδεχθούν  τους τουρίστες τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Και επιπλέον ότι «το ειδυλλιακό Αρκούδι με την ευρύτερη περιοχή του, αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό και  διαφημίζει τον τουρισμό της περιοχής»

Όλη η επικαιρότητα