Ηλεία

Συνεχή rapid test στον Πύργο από Τρίτη έως Παρασκευή

Καθημερινό τσεκ για τον ιό στην κεντρική πλατεία

Ξεκίνησαν από χθες τα καθημερινά rapid test για τον κορωνοιό στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που κρίθηκε επιβεβλημένη, από τον ΕΟΔΥ, μετά την αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάζει η περιοχή –όπως και πολλές άλλες στη χώρα- όπου στη χθεσινή «πρεμιέρα», υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς των πολιτών που έσπευσαν να κάνουν το τεστ.

Τα τεστ διενεργούνται σε συνεργασία του δήμου Πύργου με τον ΕΟΔΥ, έμπροσθεν του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως  την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρες 9 πμ – 2 μ.μ.

Θετική εξέλιξη…

Μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου Πύργου, Ανδρέας Βγενόπουλος, τόνισε πως «Πιστεύω ότι τα καθημερινά τεστ στην κεντρική πλατεία του Πύργου είναι μια θετική εξέλιξη αφού δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες που έχουν –έστω- την υποψία πως είναι θετικοί στον κορωνοιό να προσέρχονται και να κάνουν το τεστ.

Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε όλη τη περιφέρεια του δήμου Πύργου και όχι μόνο αφού καταγράφεται έξαρση πανελλαδικά. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο από τον ΕΟΔΥ να ακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία με καθημερινή εξέταση των πολιτών. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση κι εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τη διαδικασία.

Φυσικά θα είναι δύσκολο ο ΕΟΔΥ να πηγαίνει στις τοπικές κοινότητες του δήμου μας αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και γι` αυτό».

Η Ευτυχία Μαυραειδή, δημοτική υπάλληλος, ανέφερε ότι «Έχω ξανακάνει τεστ αλλά πρέπει όλοι μας να δείξουμε υπευθυνότητα. Είναι θετικό ότι το κλιμάκιο θα βρίσκεται καθημερινά στο κέντρο της πόλης και νομίζω πως έτσι θα προσέρχονται περισσότεροι για να κάνουν τεστ».

Η Ευσταθία Δημουλιά δήλωσε πως «Προσέχουμε και προστατευόμαστε γιατί όλοι πρέπει να είμαστε ασφαλείς και να προσέχουμε και τους γύρω μας δείχνοντας υπευθυνότητα. Αναμφίβολα η καθημερινή παρουσία του ΕΟΔΥ στην πλατεία είναι κάτι θετικό που δίνει τη δυνατότητα στο κόσμο να κάνει το τεστ και να είναι σίγουρος για τον εαυτό του και τους γύρω του».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την χθεσινή διαδικασία προέκυψε μονοψήφιος αριθμός θετικών κρουσμάτων…

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι να υποβληθούν στο τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος με προσωπικό μήνυμα sms.

Όλη η επικαιρότητα