Ηλεία

Σωματείο Εστίασης “Διόνυσος” Πύργου: Όλα τα «καυτά» θέματα του κλάδου συζητήθηκαν στην χθεσινή Γ.Σ.

Τα μέλη του Σωματείου Εστίασης “Διόνυσος” Πύργου πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση χθες μέσω της Πλατφόρμας Ζοοm, όπου και συζήτησαν όλα τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε αυτά και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους, μέχρι να αποφασίσει η πολιτεία να ανοίξουν έστω και με περιοριστικούς όρους, καταρχήν δηλαδή σε εξωτερικούς χώρους και αργότερα όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες και σε εσωτερικούς.

Από την συζήτηση βγήκαν αρκετές ειδήσεις, αφού όπως δήλωσε ο  Βασίλης Σιγούρος την Πέμπτη θα γίνει ένα ραντεβού με τον Περιφερειάρχη κο Νεκτάριο Φαρμάκη όπου και θα συζητηθούν όλα τα θέματα της εστίασης και φυσικά θα ζητηθούν ενέργειες από την περιφέρεια για να μείνει ζωντανός ο κλάδος αυτή την δύσκολη περίοδο.

Βασίλης Σιγούρος: «Να είμαστε πιο ενεργοί ως σωματείο μετά το πέρας της πανδημίας»

Πρώτος πήρε το λόγο ο Βασίλης Σιγούρος που μίλησε για την πρώτη γενική συνέλευση του σωματείου μετά τις εκλογές, όπου μεταξύ άλλων  τόνισε ότι θα πρέπει να είναι πιο ενεργό το σωματείο μετά το πέρας της πανδημίας. Αναφέρθηκε και για την σελίδα στο Facebook που έχει δημιουργηθεί και καλούνται να γραφτούν σε αυτή όλα τα μέλη των επιχειρήσεων εστίασης, προκειμένου να ενδυναμώσει ο κλάδος.

Φωτογραφία αρχείου

Μίλησε ακόμη και για τις ενέργειες που έχει κάνει το σωματείο από τις εκλογές και μετά και τόνισε ότι μέχρι να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης δεν θα υπάρξουν συνδρομές.

Φωτογραφία αρχείου

Η Αλεξία Γεωργόπουλου για τα οικονομικά

Μετά μίλησε η Αλεξία Γεωργόπουλου που στάθηκε στα οικονομικά και στα έξοδα του σωματείου, που χρειάζονται σίγουρα ενίσχυση…

Φωτογραφία αρχείου

Θανάσης Μπούκλης: «Δεν θέλουμε να παίρνονται αποφάσεις για μας, χωρίς να είμαστε παρόντες»

Από την πλευρά του ο Θανάσης Μπούκλης, πρώην πρόεδρος του σωματείου, αναφέρθηκε στα προγράμματα της περιφέρειας και στο πρώτο που έχει βγει, αλλά και στο επόμενο που θα βγει, με τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στάθηκε ακόμη στο ότι θα έπρεπε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη παρουσία επιχειρηματιών της εστίασης στη χθεσινή συνέλευση, ενώ τόνισε ότι θα γίνονται συνεχώς τέτοιες δράσεις από το σωματείο, για να μαθαίνουν τα μέλη του το τι σκέψεις υπάρχουν, αλλά και για να θέτουν ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον του κλάδου.

Αναφέρθηκε επίσης στα γρήγορα αντανακλαστικά του σωματείου, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της περιφέρειας για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων, ενώ τόνισε ότι όσοι βγήκαν έξω από το πρόγραμμα, θα γίνει προσπάθεια να δικαιωθούν.

«Κάναμε γρήγορα ένα …μάζεμα με το λογιστή για να μη γίνει κάποιο λάθος, για να προχωρήσουν οι ενστάσεις, αλλά και οι οδηγίες για το επόμενο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα και μείνουν έξω επιχειρηματίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Μπούκλης.

Μετά προχώρησε σε λεπτομέρειες, τόσο για το πρώτο πρόγραμμα των 50 εκατομμυρίων, αλλά και τις αντιδράσεις που υπήρχαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων εστίασης. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν με τις επιχορηγήσεις από την περιφέρεια και την πολιτεία και τόνισε ότι θα πρέπει να διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν. Επισήμανε ότι είναι αισιόδοξος και ότι τα μηνύματα που έχει είναι ότι θα ληφθούν υπόψη όλα τα θέματα τα οποία έχει τονίσει το σωματείο σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

«Δεν θέλουμε να παίρνονται αποφάσεις για μας, χωρίς να είμαστε παρόντες» τόνισε επίσης χαρακτηριστικά ο κος Μπούκλης, αναφέροντας πως, «εμείς ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματά μας και όχι οι υπόλοιποι».

Έγινε μάλιστα πλήρης ενημέρωση για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το Συμπληρωματικό Πρόγραμμα τις περιφέρειας αλλά και προτάσεις για τις ενστάσεις που έχουν γίνει (συναντήσεις με Επιμελητήριο, ειδικό μελετητή, επιστολές περιφέρεια., εμπορικό Επιμελητήριο, αντιπεριφερειάρχες, Διαχειριστική Πατρών κ.τ.λ).

Φωτογραφία αρχείου

Νίκος Τζάμαλης: «Πότε και πως θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις μας»

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Τζάμαλης ανάλυσε κατόπιν τη συνάντηση που είχαν με τους λοιμωξιολόγους και όσα όλα ειπώθηκαν, ενώ για το σύλλογο τόνισε ότι κάνει μεγάλες προσπάθειες για να καταφέρει να οργανώσει τις περεταίρω ενέργειες του κλάδου, επισημαίνοντας ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση, αφού έχουνε μείνει πολλά πράγματα πίσω.

Ενημέρωσε επίσης ότι γίνονται συνέχεια ραντεβού και τηλεδιασκέψεις, όπου τίθενται τα προβλήματα των επιχειρήσεων και ότι πιστεύει ότι θα καταφέρουν κάποια πράγματα προς όφελος των επιχειρήσεων της εστίασης. «Μας βλέπουν με διαφορετικό μάτι από τότε που το σωματείο πήρε σάρκα και οστά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζάμαλης.

Επισήμανε ακόμη ότι οι γενικές συνελεύσεις καλό είναι να γίνονται μία φορά το μήνα. Για τους λοιμωξιολόγους είπε ότι συμμετείχε ως σύλλογος και στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται αυτοί όσον αφορά, τη λειτουργία της αγοράς.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα σε ένα μαγαζί εστίασης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

«Θα υπάρχει μία ανοιχτή πλατφόρμα για να μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν δωρεάν κάποια τεστ» τόνισε ο κος Τζαμαλής, που μιλώντας για το άνοιγμα της εστίασης ανέφερε ότι αυτή θα έρθει προς το Μάιο, οπότε και θα πηγαίνουμε καλύτερα με τα εμβόλια και θα έχουμε μία ανοσία πληθυσμού καλύτερη. Τόνισε όμως ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η ημερομηνία που θα ανοίξει η εστίαση.

Επισήμανε ακόμη ότι θα ανοίξουν πρώτα οι εξωτερικοί χώροι και μετά οι εσωτερικοί, δηλαδή όπως οι επιχειρήσεις των μπαρ. Κάτι που θα αργήσει σύμφωνα με την προσωπική άποψη του κου Τζαμαλή.

Πρότεινε επίσης να μην υπάρχει ωράριο για τα καταστήματα εστίασης, όπως ήταν το προηγούμενο διάστημα και να ληφθούν υπόψη στο άνοιγμα οι αποστάσεις και όχι η πληρότητα.

Κατόπιν αναφέρθηκε σε όλες τις προτάσεις οι οποίες έπεσαν στο τραπέζι για το γρήγορο και ασφαλές άνοιγμα της εστίασης.

Για τις παραλίες τέλος τόνισε ότι η πρόταση είναι σε κάθε ομπρέλα να είναι 6 άτομα, όπως είναι να κάθεσαι σε ένα τραπέζι. Αυτά γενικά ήταν τα μέτρα τα οποία πρότειναν οι εκπρόσωποι της εστίασης και το άνοιγμα των επιχειρήσεων.

Τα άλλα θέματα και συζήτηση

Ακολούθησαν η ενημέρωση από το ΔΣ για την συνάντηση με τον Δήμαρχο και όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει για Δημοτικά τέλη και Κοινόχρηστους χώρους, ενημέρωση για τις τηλεδιασκέψεις που έχουν γίνει με πολιτικούς φορείς και υπήρξε συζήτηση για το θέμα που έχει προκύψει με την σχολή του Πύργου (ψήφισμα διαμαρτυρίας ενδεχόμενο κάποιας δράσης).

Στη συνέχεια όλοι όσοι συμμετείχαν στην συνέλευση στάθηκαν σε όλα τα καυτά θέματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά για την τύχη της εστίασης.

Όλη η επικαιρότητα