Ηλεία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για σχολικά γεύματα: «Κανένας μαθητής μας χωρίς φαγητό»

Εντελώς αιφνιδιαστικά 1.277 σχολικές μονάδες ενημερώθηκαν την Παρασκευή πως από σήμερα Δευτέρα διακόπτεται το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

Το Δίκτυο καταγγέλλει πως 185.000 μαθητές μένουν εκτός του προγράμματος σίτισης, καθώς δεν έχει υπογραφεί σύμβαση για τη διάθεση γευμάτων.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως το υπουργείο Παιδείας μετρά μόνο αποτυχίες, υπενθυμίζονται την καθυστέρηση του προγράμματος voucher για την τηλεκπαίδευση και τις εξαγγελίες για 9.000 tablet που δεν έφτασαν ποτέ στα σχολεία.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Για την εξέλιξη αυτή, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία και αναφέρει σχετικά :

«Εντελώς αιφνιδιαστικά πληροφορηθήκαμε μέσω mail από τους υπεύθυνους σίτισης των Διευθύνσεων ότι οι σχολικές μονάδες, που είναι ενταγμένες στο σχετικό πρόγραμμα, δεν θα παραλαμβάνουν γεύματα για τους μαθητές, από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος της προσωρινής διακοπής σίτισης των μαθητών, μέσω του προγράμματος διανομής σχολικών γευμάτων,  δεν μας γνωστοποιήθηκε από την Διεύθυνση, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκκρεμεί η υπογραφή της νέας σύμβασης.

Το ερώτημα που τίθεται στους αρμοδίους είναι γιατί δεν προβλέφθηκαν έγκαιρα οι ενέργειες, ώστε να μην καθυστερήσει η ανανέωση της σύμβασης;

Σε μια δύσκολη οικονομικό-κοινωνική περίοδο,  μαθητές που λάμβαναν σχολικό γεύμα και οι οικογένειές τους μαθαίνουν τελευταία στιγμή ότι το πρόγραμμα “παγώνει” μέχρι νεωτέρας. Ακόμα μια φορά οι αρμόδιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τα αποτελέσματα των καθυστερημένων αποφάσεών τους, οι οποίες αναστατώνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό, τινάζοντας στον αέρα τη σίτιση χιλιάδων μαθητών.

Ως ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας απαιτούμε από τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε κανένας μαθητής μας, να μη μείνει χωρίς φαγητό».

Όλη η επικαιρότητα