Ηλεία

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: «Όχι» στην ηλεκτρονική ανάδειξη Υπηρεσιακών Συμβουλίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Να μην συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι:

«Η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορωνοϊό βάζει ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση! Θέλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και σωματεία σφραγίδες, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, μαριονέτες της εκάστοτε κυβέρνησης. H κυβέρνηση ψήφισε την ηλεκτρονική ψήφο για την εκλογή ανάδειξης των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υ.Σ. των δήμων, με πραξικοπηματική τροπολογία του Θεοδωρικάκου, σε νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης.

Το ίδιο προσπάθησε και η Κεραμέως στους εκπαιδευτικούς αλλά η αποχή του κλάδου από την διαδικασία ξεπέρασε το 90%, έδωσε το πρώτο δυνατό χαστούκι στον «εκσυγχρονισμό» των συνδικαλιστικών ελευθεριών που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των Υ.Σ. είναι τα «προεόρτια» για την επέκταση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, στην απόφαση για τη λήψη απεργίας και στις εκλογές των σωματείων, είναι η συνέχεια του σχεδίου που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η συγκεκριμένη επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποτελεί μέρος του συνδικαλιστικού νόμου που προανήγγειλε η κυβέρνηση με στόχο να φιμώσει και τελικά να διαλύσει τη λειτουργία των σωματείων».

Σε άλλο σημείο, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ηλεκτρονική ψηφοφορία σημαίνει: Κατάργηση της ιδιωτικότητας και της μυστικότητας της ψήφου. Κρατικός έλεγχος και νοθεία. Σωματεία σφραγίδες. Απομόνωση των εργαζομένων, ακύρωση κάθε ζωντανής επαφής και συζήτησης. Ο Σύλλογος απαιτεί την αναβολή των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους, παράταση της θητείας των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, ενώ καλούν όλους τους συναδέλφους τους να απέχουν από κάθε διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών.

Παράλληλα, εστάλη και σχετικό έγγραφο στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, όπου ζητούν την αναβολή των προγραμματισμένων εκλογών και την παράταση της θητείας των υφιστάμενων οργάνων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων έως ότου το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν να γίνουν οι εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Όλη η επικαιρότητα