WEB tv Ηλεία Πολιτική

Σύσκεψη κυνηγών με Αυγερινοπούλου (Video)

Τους έντονους προβληματισμούς τους από τη διαχείριση του θέματος των κυνηγών κατά την περίοδο της πανδημίας θέλησαν να μεταφέρουν χθες κατά τη συνάντησή τους με την Ηλεία βουλευτή Διονυσία-θεοδώρα Αυγερινοπούλου αντιπροσωπεία κυνηγών, συζητώντας παράλληλα και για άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως αυτό του Κυπαρισσιακού Κόλπου που δεν επιτρέπει στους κυνηγούς ελευθερία στη δραστηριότητα που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά.

Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν από πλευράς της Γ’ ΚΟΠ ο πρόεδρος Παναγιώτης Γραμματσούλιας και ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Παπαδάτος, καθώς και οι πρόεδροι όλων των κυνηγετικών συλλόγων της Ηλείας. Αφού τους καλωσόρισε, η κ. Αυγερινοπούλου ανέφερε ότι εκτιμά τη βοήθεια των Κυνηγών στη διαχείριση των δασών, την προστασία τους, την προστασία της βιοποικιλότητας και έδειξε θετική στο να ακούσει τις θέσεις τους και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει το συγκεκριμένο διάστημα της πανδημίας, αλλά και γενικότερα όλο το περασμένο διάστημα, με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία προκειμένου να βρεθούν οι κοινές δράσεις που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Τα τρία βασικά ζητήματα

Ο κ. Γραμματσούλιας, αφού ευχαρίστησε την Ηλεία βουλευτή εκ μέρους των 30.000 κυνηγών που εκπροσωπεί στην Πελοπόννησο για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημά τους για ενημέρωση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την αναστολή του κυνηγιού και τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος από την κυβέρνηση που εκπροσωπεί, στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους επίσκεψής τους που ήταν αρχικά η ενημέρωση για τη διαχείριση του θέματος του κυνηγιού, ακολούθως η συζήτηση και οι προτάσεις τρόπων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ομοσπονδία από συγκεκριμένα προγράμματα και τέλος το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τους κυνηγούς της Ηλείας και δεν είναι άλλο από το προεδρικό διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Εξέφρασαν παράπονα προς κυβέρνηση

Η πλευρά των κυνηγών θέλησε να μεταφέρει μέσω της κυρίας Αυγερινοπούλου τα παράπονά τους, το θυμό τους και την οργή τους για τον τρόπο διαχείρισης του κυνηγιού από την κυβέρνηση. Ο κ. Γραμματσούλιας, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή δύο χρόνια πίσω σε συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας με τον τότε επικεφαλή της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε πως είχε τονιστεί από τον ίδιο ότι τη στιγμή που θα αναλάμβανε καθήκοντα Πρωθυπουργού θα ασχολούταν με τους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους, ενώ είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι θα τους ακούει και πως αποφάσεις θα λαμβάνονταν μετά από συνεννόηση μεταξύ τους, κάτι που πλέον δεν συμβαίνει. Μίλησε για απαξίωση από τον αρμόδιο Υπουργό, καθώς και μη τήρηση της δέσμευσης από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εστίασε ακόμα στις επαφές με υπουργούς και παράγοντες που διαβεβαίωναν πώς το κυνήγι όχι μόνο δεν θα εξαιρεθεί, αλλά και πως αν γινόταν δεύτερο lockdown στην Ελλάδα δεν θα το άντεχε η ελληνική οικονομία, ενώ στάθηκε και στο γεγονός πως κυνηγοί έβγαλαν άδεια και το Νοέμβριο αποφασίστηκε το δεύτερο lockdown δίχως κάποια συζήτηση.

Δέσμευση για άμεσο ραντεβού

Από την πλευρά της, η Ηλεία βουλευτής τόνισε πώς ο πρωθυπουργός έχει σύμβουλο στο Μαξίμου για θέματα περιβάλλοντος που ασχολείται και με το κυνήγι και στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν κλείνοντας ραντεβού άμεσα, στην οποία δεσμεύτηκε πως θα δώσει το παρόν και η ίδια. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να σημειώσει πως ο πρωθυπουργός τηρεί απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του προσφέροντας ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του μέσω του ανθρώπου αυτού, ενώ τους κάλεσε για το προαναφερθέν ραντεβού την επόμενη εβδομάδα. Ακολούθως, επεσήμανε πως το άνοιγμα οποιουδήποτε κλάδου ή λειτουργίας αποτελεί αντικείμενο της επιτροπής λοιμωξιολόγων και δευτερευόντως της Κυβέρνησης, με τις αποφάσεις να αλλάζουν πάντα με βάση τις εισηγήσεις των πρώτων.

Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει πώς στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Ηλεία υπάρχει μικρό επιδημιολογικό φορτίο συγκριτικά με άλλες περιοχές, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία να δουν και να αναθεωρήσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν στις περιοχές μας. Τέλος δεσμεύτηκε για αποτελεσματικότερη επικοινωνία με την κυβέρνηση, γεγονός που χαρακτήρισε ως υποχρέωση της μιας και είναι εκλεγμένη βουλευτής της Ηλείας.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Γραμματσούλιας τόνισε πως η στήριξη του στον κ. Μητσοτάκη επήλθε λόγω της τότε υπόσχεσής του, αλλά και της γενικότερης άποψης ότι θα μπορούσε να φέρει ένα καλύτερο αύριο στις γενικές οργανώσεις. Υπογράμμισε δε ότι καμία επιστολή της ΚΣΕ δεν έφτασε στους λοιμωξιολόγους και στο τέλος μετέφερε τη δυσαρέσκεια των κυνηγών για την κατάσταση αυτή, εκτιμώντας πως θα μπορούσαν να γίνουν κινήσεις σωστές και με συνεννόηση.

Στο τέλος της σύσκεψης, όλοι οι πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους, ζητώντας να υπάρξει άμεση λύση από τους αρμόδιους φορείς.

Όλη η επικαιρότητα