Ηλεία

Σ. Μπαλιούκος: «Μάθαμε τυχαία ότι άνδρας που κηδεύτηκε στον Γρύλλο πέθανε από κορωνοϊό»

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ήταν καλεσμένος χθες στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ για τη διασπορά του ιού στην περιοχή της Κρέστενας και τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι έλεγχοι που έγιναν πριν από λίγες μέρες από τον ΕΟΔΥ αφορούν ένα τμήμα των υπαλλήλων του Δημαρχείου. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα δείγματα και συνεχίζουμε. Βρέθηκαν 5 θετικά από τις εξετάσεις που έγιναν, αλλά έχουμε και κάτι περίεργο που δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Ενώ συνεργαστήκαμε, ενώ το ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ, δεν ενημερωνόμαστε για να ξέρουμε ότι από τα τόσα δείγματα που πήρανε, βρέθηκαν αυτά, τα οποία έχουν επίπτωση. Ειδοποίησαν απευθείας τον εργαζόμενο, με αποτέλεσμα εμείς τώρα να τρέχουμε για να κάνουμε όλες τις ενέργειες για την απομόνωσή τους, να μπουν οι άνθρωποι σε έναν περιορισμό, να δούμε τι θα γίνει με τα παιδιά τους που πάνε στο σχολείο, πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση.

Στις επαφές με τα υψηλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ δεν παίρνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις. Προφανώς ερχόμαστε σε δεύτερη μοίρα. Εγώ φοβάμαι ότι είναι πίσω και άλλα δείγματα και θα μας αιφνιδιάσουν και πάλι. Αυτό που παρατηρώ και πρέπει να είναι ένα μήνυμα στον κόσμο, είναι ότι οι υπάλληλοί μου, οι οποίοι υπέστησαν αυτή την ατυχία, είναι υπάλληλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν τους έχω δει μία μέρα χωρίς μάσκα. Δεν τους έχω δει να μην έχουν τα αντισηπτικά τους πάνω στο γραφείο. Με ξενίζει αυτό το γεγονός, αυτή η εξέλιξη, μακάρι να έχουν κάνει λάθος και το άλλο δείγμα το οποίο έχουνε πάρει, τη Δευτέρα να βγει αρνητικό και να ηρεμήσουν και αυτοί και οι οικογένειές τους. Σε αυτούς λοιπόν που έχουνε βγει θετικοί θα γίνει επαναληπτικός έλεγχος τη Δευτέρα.

Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται πίσω από τα προσωπικά δεδομένα και έτσι δεν ξερουμε τι να κάνουμε με την κυρία η οποία έχει παιδάκι στο σχολείο. Θα το ανοίξουμε το σχολείο τη Δευτέρα; Έχουμε ξεκινήσει τις απολυμάνσεις, τις εντείνουμε τώρα μετά από αυτά τα γεγονότα, κλείσαμε το δημαρχείο, θα βάλω μόνο προσωπικό ασφαλείας, έναν σε κάθε τμήμα έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πάντως να ξέρουν όλοι ότι ο ιός μας χτύπησε την πόρτα και είμαστε σε δύσκολη θέση και όσο το πρόβλημα είναι μακριά ίσως να είμαστε χαλαροί.

Θα πρέπει να μάθουμε τι γίνεται με τα υπόλοιπα δείγματα αν είναι δηλαδή αρνητικά. Σήμερα… φάγαμε όλη τη μέρα για να δούμε αν είναι μόνο αυτά τα δείγματα ή περιμένουμε και κάποια άλλα».

Κηδεία ηλικιωμένου με κορωνοϊό

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αναφέρθηκε και σε ένα αξιοπερίεργο γεγονός το οποίο έλαβε χώρα σε κοινότητα του δήμου.

«Επίσης χθες μάθαμε κατά σύμπτωση και ένα περιστατικό με νεκρό με κορωνοϊό. Ήρθε ένας νεκρός από την Αθήνα, που πέθανε με κορωνοϊό και στην άδεια ταφής διαπιστώσαμε ότι κατέληξε από αυτόν τον ιό. Αυτό έγινε στην περιοχή του Γρύλου. Ήταν κάτοικος Αθήνας, τον έφεραν κάτω χωρίς να ενημερώσουν τον δήμο και μετά τρέχαμε εμείς να κάνουμε τις απολυμάνσεις.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι το πρόβλημα το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την υφήλιο. Δυστυχώς υπάρχει κενό στην ενημέρωση, έπρεπε να είναι πιο συνδεδεμένη η κοινωνία, οι υπεύθυνοι πρέπει να έχουν καλύτερη ενημέρωση ο ένας προς τον άλλον, για να μπορέσουμε να παράγουμε αυτό που λέμε πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα για μένα, μία αποκαρδιωτική μέρα θα έλεγα.

Περιμένουμε όμως τη Δευτέρα να δούμε τι θα γίνει και φυσικά περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε και άλλες ενημερώσεις, δηλαδή αν και άλλοι υπάλληλοί μας ή ακόμη και εμείς οι αιρετοί που κάναμε το τεστ είμαστε θετικοί ή όχι. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το προσωπικό μου».

Όλη η επικαιρότητα