Ηλεία

Τάκης Αντωνόπουλος: Η πορεία ενός αρίστου

Γέννημα – θρέμμα της Ηλείας και ειδικότερα του Πύργου είναι ο Τάκης Αντωνόπουλος. Ένα νέο παιδί, που στα 27 του χρόνια έχει να επιδείξει περίσσιον πλούτον αριστείων.

Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο ίδιο Πανεπιστήμιο με υποτροφία, εργασία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη συνέχεια στο Procter & Gable, κατόπιν υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Ακολούθως εργάστηκε ως οικονομικός ερευνητής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) στην Φρανκφούρτη και πρόσφατα επελέγη ως οικονομικός ερευνητής στο Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) στη Βασιλεία της Ελβετίας. Ταυτόχρονα «γράφει» το διδακτορικό του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Ένα μετρημένο, σεμνό παιδί, που κατάφερε να συνδυάσει μια φυσιολογική εφηβεία με μια λαμπρή επιστημονική πορεία. Και αυτό είναι το αξιοθαύμαστο, γι’ αυτό και του αξίζει η δημόσια επιβράβευση, κάτι που αποφεύγει ο ίδιος με ευγενικό πάντοτε τρόπο. «Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά», λέει ο θυμόσοφος λαός, κάτι που επαληθεύεται στην περίπτωση του νέου επιστήμονα.

Πατέρας του ο έγκριτος δικηγόρος Θοδωρής Αντωνόπουλος και μητέρα του η ξεχωριστή εκπαιδευτικός Αμαλία Θανοπούλου, μέλη της τοπικής κοινωνίας του Πύργου, άτομα τα οποία δεν χρειάζονται ιδιαίτερων περαιτέρω συστάσεων.

Τους ευχόμαστε να χαρούν και να στηρίξουν και στο μέλλον τις επιλογές του νέου επιστήμονα και στον ίδιο να κυνηγά πάντα το όνειρό του, γιατί μέχρι τώρα απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να το αδράξει.

Όλη η επικαιρότητα