Ηλεία

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού χθες στην Ηλεία – Τα τρία από τα τεστ που έκαναν κάτοικοι της Αλιφείρας

Ακούστε το άρθρο

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Ηλείας είχαμε χθες 4 κρούσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, τα τρία από αυτά τα κρούσματα προέκυψαν από τα τεστ που έγιναν την Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως από τους κατοίκους της Αλιφείρας που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού (μία κοπέλα από την Αθήνα η οποία επισκέφτηκε την Αλιφείρα πριν από λίγες ημέρες και όταν επέστρεψε στην Αθήνα διαπίστωσε μετά από το τεστ που έκανε ότι είναι θετική στον Covid-19).

Να τονιστεί ότι πάλι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι τρεις κάτοικοι της Αλιφείρας που βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό είναι δύο γυναίκες ηλικίας 46 και 48 ετών και ένας άντρας 55 ετών. Και οι τρεις τους τέθηκαν σε κατοίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Την Παρασκευή έγιναν συνολικά 19 τεστ κατοίκων της περιοχής Αλιφείρας για κορωνοϊό στο κέντρο υγείας Ζαχάρως, ενώ χθες Δευτέρα έγιναν άλλα 20 τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη το τέταρτο θετικό κρούσμα φέρετε να είναι κάτοικος από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, που και αυτός είναι σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Διονύσης Μπαλιούκος : «Θα φτάσω στα υπουργεία Υγείας και Πολιτικής προστασίας»

Σοβαρό πρόβλημα όμως υπάρχει και στο Καλλίκωμο, όπου βρέθηκε τουλάχιστον ένα θετικό κρούσμα covid-19 σε αλλοδαπό ο οποίος διαμένει και εργάζεται στην περιοχή (το ίδιο πρόβλημα έχουν όλες οι περιοχές όπου διαμένουν αλλοδαποί εργάτες γης, που δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής στην χώρα).

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος που τόνισε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα υπουργεία Υγείας και πολιτικής προστασίας για να δοθεί κάποια λύση με τους αλλοδαπούς εργάτες που εργάζονται στην περιοχή και αρκετοί από αυτούς δεν έχουν τα απαραίτητα έγραφα παραμονής στην χώρα.

” Τελικά βρέθηκε ένας αλλοδαπός θετικός τον κορωνοϊό στην περιοχή του Καλλικώμου. Εκεί έχουμε μεγάλο πρόβλημα, αφού διαμένει στην περιοχή μεγάλος αριθμός από αλλοδαπούς και μάλιστα σε αγροτόσπιτα. Δηλαδή δεν μένουν στον κεντρικό οικισμό στο Καλλίκωμο και πλέον προσπαθούμε να βρούμε κάποια άκρη με αυτούς, για να μην έχουμε διασπορά του ιού σε όλη την περιοχή. Έχουμε έρθει σε επαφή με το κέντρο υγείας Ζαχάρως για να τους πάμε εκεί και να κάνουν όλοι τεστ. Αν δεν βρεθεί άκρη με το θέμα της διασποράς του ιού από τους αλλοδαπούς, θα πάω ο ίδιος στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στο Υπουργείο πολιτικής Προστασίας, διότι οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής στην χώρα και τόσο τα ιδιωτικά κέντρα όσο και ο ΕΟΔΥ δεν τους κάνουν τεστ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος.

Πρόβλημα στον δήμο από τα μέτρα Μητσοτάκη

Επίσης ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων γνωστοποίησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον Δήμο μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αφού πολλοί υπάλληλοι θα πρέπει να μπουν σε τηλεργασία με αποτέλεσμα πολλά από τα έργα τα οποία ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν να μένουν αναγκαστικά πίσω.

” Μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, πρέπει να δούμε ποιοι υπάλληλοι θα δουλεύουν με τηλεργασία και ποιοι όχι. Έχουμε πλέον πρόβλημα στο δήμο όσον αφορά τα έργα που πρέπει να γίνουν”.

Όλη η επικαιρότητα