Ηλεία

«Ταφόπλακα» στους μικρομεσαίους ένα νέο lockdown!

Ότι θα  πρέπει όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοικτές και να μην υπάρξει lockdown, το οποίο  θα δώσει τη δυνατότητα στα πολυκαταστήματα να πουλούν τα πάντα και να έχουν μεγάλη κερδοφορία εις βάρος των μικρών καταστημάτων λιανικής, υποστήριξε κατά την προ ημερών συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου το μέλος της και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης.

Η συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία και εκτός του κ. Σιαψάλη, συμμετείχε και ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Θοδωρής Τριγωνίδης.

Ο κ. Σιαψάλης κατά την εισήγησή του κάλεσε να λαμβάνονται μέτρα προστασίας, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο της αγοράς για δεύτερη φορά, κάτι που εάν συμβεί θα σημάνει και το τέλος της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις για καίρια θέματα που έχουν προκύψει στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε στον νέο πτωχευτικό κώδικα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις μικρές επιχειρήσεις καθώς και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν πάνω σε αυτόν.

Μίλησε για την μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην ΑΑΔΕ και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία ώστε να μην βρεθούν οι επαγγελματίες σε αδιέξοδο , για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιούνται στις Περιφέρειες και που χρήζουν, όπως είπε,  βελτίωσης ώστε να στηριχθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις, για τον ακατάσχετο λογαριασμό και το αφορολόγητο και τόνισε για ακόμα μια φορά την σημασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και την επέκταση της έκπτωσης 40% στα ενοίκια μέχρι τέλος τους έτους με χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε  ότι το λιανεμπόριο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, να δοθεί οικονομική βοήθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν, να συσταθεί στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. γραφείο ενημέρωσης για θέματα σχετικά με τον πτωχευτικό κώδικα και οδηγό συμπλήρωσης της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την βοήθεια του οικονομικού και νομικού συμβούλου της Ο.Ε.ΕΣ.Π. και τέλος, να εκδοθεί  ψήφισμα για την άμεση κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών –Πύργου – Τσακώνα – Καλό Νερό χωρίς άλλη καθυστέρηση και να παρθούν μέτρα πρόληψης μέχρι να ολοκληρωθεί ώστε να μην τίθεται άλλο σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

Όλη η επικαιρότητα