Αχαϊα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα χιόνια έφθασαν ήδη στους πρόποδες του Παναχαϊκού- Πρόγνωση καιρού Δυτ. Ελλάδας (Βίντεο)

Τα χιόνια που συνοδεύουν την κακοκαιρία Μήδεια έφθασαν ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής στο Παναχαϊκό όρος και μάλιστα σε υψόμετρο όχι ιδιαιτέρως μεγάλο. Μετά το Πουρναρόκαστρο το τοπίο ξαφνικά μέσα σε λίγη ώρα έγινε ολόλευκο και διατηρείται φυσικά και σε υψηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται πιο σφοδρή χιονόπτωση που θα φέρει περισσότερο όγκο χιονιού στην περιοχή, πιθανότατα και στις ημιορεινές περιοχές του Ρίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δευτέρα 15/2: Κατά την διάρκεια της νύχτας τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα με γρήγορη βελτίωση από τις πρωϊνές ώρες σε όλα τα δυτικά. Τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν μορφή χιονόπτωσης, κυρίως ασθενούς έντασης, μέχρι και σε μηδενικό υψόμετρο σε Ήπειρο, Β.Ιόνιο και πιθανόν στην δυτική Στερεά, από τα 100 μέτρα στην ΒΔ Πελοπόννησο και από τα 300 μέτρα στα Δ-ΝΔ.

Θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει ως προς τις μέγιστες τιμές της τους 6-8oC, ακόμη και στα πεδινά-παράκτια τμήματα. Άνεμοι στο Ιόνιο από Β διευθύνσεις 5-6bf.

Πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, ενώ πόλεις όπως τα Ιωάννινα (Κυριακή) και τα Καλάβρυτα (βράδυ Κυριακής ^ Δευτέρα) θα ντυθούν στα λευκά.

via

Όλη η επικαιρότητα