Σπίτι & Διακόσμηση

Τα 6 trends της χρονιάς στη διακόσμηση του σπιτιού

Το σπίτι σας είναι ξεχωριστό και εκφράζει την προσωπικότητά σας. Τι θα λέγατε όμως για κάποιες μικρές πινελιές που έδιναν άλλη χάρη στο σπίτι; Ανακαλύψαμε τα trend στη διακόσμηση, εκείνα που ήδη εφαρμόζονται στα πιο καλόγουστα και όμορφα σπίτια του εξωτερικού.

-Η φλοράλ ταπετσαρία έρχεται μετά από πολλά χρόνια να δώσει μια αίσθηση χαράς στο χώρο. Η αίσθηση της φύσης στο σπίτι είναι κάτι που αρέσει πολύ. Προσοχή όμως μη βάλετε ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους, σε έναν μόνο αρκεί.

-Οι έντονες αντιθέσεις είναι ένα κόλπο που ολοένα και περισσότεροι ακολουθούν φέτος για να πρωτοτυπήσουν. Αν για παράδειγμα έχετε λευκούς τοίχους προτιμήστε μαύρα αξεσουάρ ή κάδρα, αν ο τοίχος είναι μπλε βάλτε έντονα κίτρινα αντικείμενα στο δωμάτιο.

-Έντονα χρώματα στα ντουλάπια της κουζίνας. Το κίτρινο, το πορτοκαλί ακόμα και το λαχανί έχουν την τιμητική τους. Προσοχή οι τοίχοι να είναι σε ουδέτερο χρώμα. Στα πλακάκια επιτρέπεται το παιχνίδι με το χρώμα.

-Γλάστρες με μικρά ελαιόδεντρα στη διακόσμηση; Και όμως ναι. Τα μεσογειακά στοιχεία είναι έναμεγάλο trend που αξίζει να δοκιμάσετε στον εσωτερικό χώρο.

-Kitchen art. Η κουζίνα παίρνει άλλη διάσταση με μικρά έργα τέχνης. Δοκιμάστε να βάλετε κάποιο όμορφο πίνακα, αντίγραφο γνωστού ή μη, διακοσμητικά, ακόμα και έργα τέχνης που δε θα σας εμποδίζουν όμως στη λειτουργικότητα και στο μαγείρεμα.

-Αντίκες και ρετρό αντικείμενα είναι αναμφισβήτητα μια τάση της εποχής. Δοκιμάστε παλαιά φωτιστικά, σκρίνια, παλιούς κλασσικούς πίνακες ακόμα και όμορφες παλαιές πολυθρόνες. Μη το παρακάνετε όμως, αρκεί να δημιουργήσετε μικρές ρετρό γωνίες στο σαλόνι.

Όλη η επικαιρότητα