Ηλεία Υγεία

Τεστ για κορωνοϊό και στο Κέντρο Υγείας Πύργου

Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν τα τεστ για κορωνοϊό και στο Κέντρο Υγείας Πύργου (πρώην ΠΕΔΥ), και όσοι θέλουν να κάνουν το τεστ, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 26210-31171 για να κλείσουν ραντεβού, αρκεί φυσικά να έχουν πάρει το απαραίτητο παραπεμπτικό από ιδιώτη γιατρό.

Για τα τεστ που γίνονται στο Κέντρο Υγείας Πύργου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 9:00 έως τις 11:30 το πρωί, η κα Παναγιώτα Αθανασοπούλου νοσηλεύτρια Τ.Ε. με Α’ βαθμό τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ξεκίνησαν τα τεστ Covid19 στο Κέντρο Υγείας Πύργου από την προηγούμενη εβδομάδα και έως αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει 4 τεστ. Παρουσιάστηκε και ένα περιστατικό το οποίο είχε πρόβλημα υγείας, το είδε ο γιατρός ο κ. Μαργαρίτης και δεν χρειάστηκε να κάνουμε τεστ σε αυτό. Και τα τέσσερα τεστ που έγιναν βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Αυτά τα τεστ που γίνονται, είναι αυτά που παίρνουμε το δείγμα από το ρυνοφαρυγγικό και για να βγουν τα αποτελέσματα χρειάζονται περίπου μία με δύο μέρες».

Όσον αφορά την πληροφορία που υπάρχει για την έλευση νέου μηχανήματος του Κέντρου Υγείας Πύργου το οποίο θα βγάζει μέσα σε λίγα λεπτά τα αποτελέσματα του τεστ κορωνοϊού η κα Αθανασόπουλου τόνισε ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία τέτοια ενημέρωση.

«Για το νέο μηχάνημα ακόμη δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση και περιμένουμε». Ακόμη η κα Αθανασοπούλου μίλησε και για τον φόβο που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους σχετικά με τη μετάδοση του ιού, αν και πλέον όλοι οι πολίτες κάνουν τα τεστ πιο ελεύθερα και πιο άνετα.

«Πλέον ο κόσμος κάνει το τεστ πιο ελεύθερα και πιο άνετα. Υπάρχει βέβαια ακόμη κάποιος φόβος και είναι λογικό αυτό. Το θετικό είναι ότι ο ιός δεν έχει ξεφύγει στην Ηλεία, είμαστε στο κίτρινο επίπεδο ακόμη, και θα πρέπει όλοι να δείξουμε ευθύνη για να μην έχουμε διασπορά του ιού.

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει εδώ να κάνει το τεστ αρκεί να έχει συνταγογραφημένο το τεστ Covid από εξωτερικό γιατρό. Αντί λοιπόν να πάει στο νοσοκομείο μπορεί να έρθει εδώ, όμως για να κάνει το τεστ, θα πρέπει να πάρει στο τηλέφωνο 26210- 31171, για να κλείσει ραντεβού. Τα ραντεβού κλείνονται για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 9:00 έως τις 11:30 το πρωί».

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού SARSCoV-2 , η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει σταδιακά από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, 161 Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα και 42 περιφερειακά ιατρεία ώστε να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Με την ενεργοποίηση των Κ.Υ. επιτυγχάνεται η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε περιπατητικούς ασθενείς, η καθοδήγηση και η παρακολούθηση της υγείας των ασθενών, η παρακολούθηση και η αποφόρτιση/ ελάφρυνση των νοσοκομείων. Όσοι πολίτες αναπτύσουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 μπορούν πλέον να απευθύνονται στα εν λογω Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία προκειμένου να εξεταστούν.

Η εξέταση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον η ένδειξη για Ιατρείο COVID-19, είτε τηλεφωνικά με τους 5ψηφιους αριθμούς, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ και συγκεκριμένα στην Ηλεία, τεστ για κορωνοϊό μπορούν να γίνονται στο Κ.Υ. Γαστούνης όλο το 24ωρο, στο Κ.Υ. Ζαχάρως επίσης όλο το 24ωρο και στο Κ.Υ. Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα