Γυναίκα Συνεντεύξεις

Τζούλια Ζησοπούλου: Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον σου είναι να το σχεδιάσεις

Η Τζούλια Ζησοπούλου μιλά στην εφ Πατρίς για τις εφαρμογές μιας πανάρχαιας κινεζικής φιλοσοφίας στην καθημερινή μας ζωή

Η Τζούλια Ζησοπούλου είναι Φενγκ Σούι & Life Coach και η αποστολή της είναι ΄να καθοδηγεί τους ανθρώπους να ζουν μία ζωή γεμάτη αφθονία και ευτυχία στο περιβάλλον που τους ταιριάζει΄

Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ και παράλληλα με τις σπουδές της, το 2002 ξεκίνησε τα σεμινάρια για  το Φενγκ Σουι και την ανάλυση χαρακτήρων δίπλα στους μεγαλύτερους Δασκάλους του είδους, τον Yap Cheng Hai και τον Joey Yap. Η γνώση όμως και η μελέτη δεν σταματά ποτέ! Συχνά ταξιδεύει στο εξωτερικό για να ενημερώνεται πάνω σε καινούριες τεχνικές που ακολουθούν τις ανάγκες της εποχής και να εξελίσσει με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες της. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι ότι έχει συνδυάσει μοναδικά́ το Life Coaching με τις εφαρμογές του Φενγκ Σούι στο χώρο και την ανάλυση χαρακτήραprofiling.

Παράλληλa με τις υπηρεσίες της πραγματοποιεί  ομιλίες και σεμινάρια αυτοβελτίωσης σε συνδυασμό με το Φενγκ Σούι, την ανάλυση χαρακτήρα–profiling και το Life Coaching.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το Φενγκ Σούι και τι αλλαγές διαπιστώσατε στη ζωή σας;

Η επαφή μου έγινε τυχαία μέσα από ένα άρθρο περιοδικού που αναφερόταν στη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι και πως μέσα από την εφαρμογή του στο χώρο, μπορούμε να βελτιώσουμε την ενέργεια, τις σχέσεις μας και τα οικονομικά μας. Το συγκεκριμένο άρθρο μου κέντρισε απευθείας το ενδιαφέρον γιατί  συνειδητοποίησα πως ως Πολιτικός Μηχανικός μπορώ να προσφέρω κάτι ξεχωριστό το οποίο έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον και στις ζωές των ανθρώπων. Πως μπορώ με τις γνώσεις μου να συνεισφέρω στη δημιουργία κτιρίων και χώρων σε αρμονία με τη φυσικό περιβάλλον.

Ξεκινώντας παράλληλα με το πανεπιστήμιο τις σπουδές μου στο Φενγκ Σούι και τις αναλύσεις χαρακτήρων, διαπίστωσα θετικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης μου, έγινα πιο δυναμική με περισσότερη ενέργεια και όρεξη, απολαμβάνοντας  περισσότερο την καθημερινότητα μου. Εφαρμόζοντας τις τεχνικές που έμαθα στον προσωπικό μου χώρο και αναλύοντας τα στοιχεία της προσωπικότητας μου, προσδιόρισα τις δραστηριότητες που με ευνοούν, τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τις ικανότητες μου και με ποιον τρόπο μπορώ να πετύχω τους στόχους μου,  ενεργοποιώντας τα ευνοϊκά σημεία του σπιτιού.

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρουν τις υπηρεσίες σας;

Από έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχτεί ότι ο άνθρωπος επηρεάζεται άμεσα από το περιβάλλον του σε υποσυνείδητο επίπεδο, ενεργοποιώντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις του. Οι σκέψεις του, τα συναισθήματα που νιώθει και ο τρόπος που δρα επηρεάζουν την καθημερινότητα του, την ποιότητα της ζωής του και καθορίζουν το μέλλον του.

Το Φενγκ σούι  έχει να κάνει αποκλειστικά με την ενέργεια και σαν μία πανάρχαια τεχνική με ρίζες 4000 ετών, έρχεται να εναρμονίσει τον άνθρωπο, με τον χώρο και το εξωτερικό περιβάλλον. το Φενγκ Σούι ως επιστήμη είναι η αρμονική ροή της ενέργειας στο χώρο, που βελτιώνει την ¨ψυχολογία του σπιτιού¨ και ενεργοποιεί  τη συναισθηματική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Ο σκοπός μιας μελέτης Φενγκ Σούι είναι να αξιοποιήσει τα θετικά σημεία του χώρου και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για:

 • Εύνοια και αρμονία στις σχέσεις
  •Αύξηση του πλούτου
  • Έλξη ευκαιριών
  • Ευεξία
  • Αναγνώριση και φήμη
  • Αυτογνωσία και αντίληψη
  • Προστασία σε κάθε περίσταση

Ταυτόχρονα επηρεάζει θετικά τον άνθρωπο, καθώς δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες  για καλύτερη αντίληψη, αναγνώριση των ευκαιριών και λήψη αποφάσεων.

Η ανάλυση χαρακτήρα-profiling βασίζεται στην ημερομηνία και την ώρα γέννησης του ατόμου και τα δεδομένα που προκύπτουν βοηθούν στην αποκωδικοποίηση του χαρακτήρα, την ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Τι αναλύει:

 • Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας
 • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι δραστηριότητες που βελτιώνουν την καθημερινότητα
 • Πως λειτουργούμε στις προσωπικές μας σχέσεις
 • Πως έλκουμε τον κατάλληλο σύντροφο
 • Ποιος επαγγελματικός τομέας μας ταιριάζει καλύτερα
 • Πως μπορούμε να αυξήσουμε τα εισοδήματά μας
 • Ποιες συνήθειες μας βοηθούν να πετύχουμε τους στόχους μας
 • Ποιοι είναι οι άνθρωποι που λειτουργούν ως μέντορες για εμάς

Η ανάλυση χαρακτήρα-profiling παρέχει ένα λεπτομερές και πλήρες εργαλείο στον άνθρωπο ώστε να αναλάβει δράση και να γίνει ο Life Coach της ζωής του. Επίσης ενδείκνυται για παιδιά και εφήβους.

Η μελέτη του Φενγκ Σούι και η ανάλυση χαρακτήρα, βασίζονται στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου και έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Επιπλέον ασχολείστε και με το life coach . Πως προέκυψε αυτή η ενασχόληση και τι ακριβώς είναι;

Συνδυάζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω , την μελέτη χώρου-Φενγκ Σούι, την ανάλυση χαρακτήρα-profiling, προέκυψε και το life coaching.  Το Life Coaching είναι μια τεχνική προσωπικής ανάπτυξης που σε  βοηθάει  να βρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σε απασχολούν και να πάρεις τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου.

 • ανακαλύπτεις τη δυναμική σου
 • απελευθερώνεσαι από φόβους και μπλοκαρίσματα
 • κάνεις καλύτερες επιλογές
 • παίρνεις αποφάσεις
 • ανακαλύπτεις τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο
 • δημιουργείς το δικό σου σχέδιο για την ζωή που επιθυμείς
 • εφαρμόζεις τις τεχνικές που σου ταιριάζουν για την επίτευξη του σχεδίου σου
 • απολαμβάνεις τα αποτελέσματα που είναι άμεσα και μετρήσιμα.

 Μέσα από το life coaching μαθαίνεις να αξιοποιείς όλα όσα έχεις, να νιώθεις ευγνωμοσύνη και να δημιουργείς τις συνθήκες για τις αλλαγές που επιθυμείς.
Οι συνεδρίες γίνονται ατομικά είτε από κοντά είτε με βιντεοκλήση.

Πως προέκυψε το βιβλίο σας ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021;

Ήθελα πολύ να προσφέρω στον κόσμο τη δυνατότητα μέσα από ένα οδηγό που αναλύει τον χώρο και τον άνθρωπο, να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής του. Να αναλάβει δράση, να αξιοποιήσει τα θετικά σημεία του χώρου, να επικεντρωθεί στις κατάλληλες δραστηριότητες και να υιοθετήσει συνήθειες που τον ευνοούν. Η γνώση και οι εμπειρίες που αποκόμισα τα τελευταία 19 χρόνια αποτυπώνονται στη 2η συγγραφική μου δουλειά, που έγινε με πολύ αγάπη και όρεξη.

Όλη η επικαιρότητα