Ηλεία Οικονομία

Ηλεία: Μέτρα στήριξης της αγοράς

Μέτρα που θα πρέπει άμεσα να παρθούν στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων οι οποίες εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία συζητήθηκαν στην ευρεία τηλεδιάσκεψη  που πραγματοποίησε χθες ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Γεώργιος Βαγενάς.

Θέμα της σύσκεψης ήταν  “ Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 ”.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες και ζητήθηκαν θα ληφθούν υπ΄ όψιν και θα μεταφερθούν από τους βουλευτές στα αρμόδια υπουργεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Ο βουλευτής κ. Καλαματιανός στη σελίδα του στο f/b ανάρτησε τα εξής:

-Το άνοιγμα της αγοράς έπρεπε να συνοδευτεί με ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε.

-Εφαρμόζεται μια πολιτική που οδηγεί σε πρωτοφανή ύφεση, σε τεράστια απώλεια εισοδήματος, σε χιλιάδες λουκέτα, σε εκτόξευση της ανεργίας.

-Ήδη πολλές επιχειρήσεις στην Ηλεία έχουν πολλά προβλήματα με τα πυρόπληκτα και άλλα δάνεια από προηγούμενες καταστροφές.

-Η επιστρεπτέα προκαταβολή πρέπει να γίνει μη επιστρεπτέα, ώστε να υπάρχει ρευστότητα.

-Το ιδιωτικό χρέος των πληττόμενων επιχειρήσεων πρέπει να ρυθμιστεί, με διαγραφή μέρους της οφειλής, όπως έγινε το 2019. Χρειάζεται φορολογική και ασφαλιστική ανάσα.

-Οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να συνεχίσουν να καλύπτονται από το κράτος και μετά την άρση του lockdown, για να διατηρηθούν θέσεις και σχέσεις εργασίας και να αποτραπεί κύμα απολύσεων από επιχειρήσεις που δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν.

-Όλα αυτά είναι ουσιαστικά μέτρα που θα ανακουφίσουν και θα στηρίξουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:  ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Λεβέντης Κώστας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Γεωργακόπουλος, η αν. γραμματέας κ. Βαρνάβα Νταϊάνα,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλίας Ξανθούλης, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Βάρδας, Λεχαινών, Κρεστένων κ.κ. Τσίρος Ανδρέας, Καρκαβίτσας Παναγιώτης και Τάσος Καρνάρος, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού κ Γιώργος Τσερεμές και ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας κ. Γιώργος Μαραγκός. Συντονιστής της συζήτησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Βαγενάς.

Όλη η επικαιρότητα