Ηλεία

Τηλεκπαίδευση: Μετ’ εμποδίων και χθες τα μαθήματα – Tι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί του Πύργου

Αρκετοί καθηγητές και μαθητές αντιμετώπισαν προβλήματα με την πλατφόρμα της Webex

Μετά τα τεράστια προβλήματα της Δευτέρας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν χθες τα προβλήματα με την πλατφόρμα της Webex για την τηλεκπαίδευση.

Βέβαια ένα μεγάλο ποσοστό των καθηγητών και των μαθητών μπόρεσαν να μπουν στο σύστημα, αλλά υπήρχαν και αρκετοί που δεν τα κατάφεραν παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν!

Νωρίς χθες το πρωί το υπουργείο εξέδωσε μια ανακοίνωση ότι η εταιρεία αναβαθμίζει (τώρα…) το δίκτυο, καλώντας κι όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν μάθημα να μη μπαίνουν.

Όπως φαίνεται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν είναι ακόμα έτοιμο να δεχτεί το φόρτο των μαθητών. Συμβαίνει το εξής, λένε αυτοί που γνωρίζουν:

Προκειμένου να γίνουν μαθήματα στο webex, πρέπει προηγουμένως το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να ταυτοποιήσει τον κάθε χρήστη ώστε να του επιτραπεί η  είσοδος στην υπηρεσία webex.

Για να γίνει είσοδος στην Τηλεδιάσκεψη WebEx πρέπει οι χρήστες να συνδεθούν στην κεντρική υπηρεσία πιστοποίησης (SSO) με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που διαθέτουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Λόγω μεγάλου φόρτου όμως το ΠΣΔ “κράσαρε” με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ταυτοποιήσει όλους τους  χρήστες. Χαρακτηριστικά, αρκετοί εκπαιδευτικοί που προσπαθούσαν να κάνουν μάθημα από σχολικές μονάδες, δε έμπαιναν με τίποτα όπως τόνιζαν.

Υπουργείο Παιδείας: Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται

Από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επισημαίνεται ότι από χθες, δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, βρίσκονται σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις, ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα.

Στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες.

Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

 

«Καλύτερη η κατάσταση, τα προβλήματα όμως παραμένουν»

Η εφ. «Πατρίς» ζήτησε την γνώμη των εκπαιδευτικών του Πύργου για τα προβλήματα των πρώτων ημερών στην τηλεκπαίδευση και όλοι τους ανέφεραν ότι υπάρχουν ακόμη θέματα, όχι όμως τόσο έντονα όσο αυτά της Δευτέρας.

Ο κ. Τιμόθεος Κόρδας υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου Πύργου τόνισε ότι χθες κατάφερε να συνδεθεί περίπου το 80% καθηγητών και μαθητών.

«Το σύστημα την Δευτέρα είχε πρόβλημα και δεν μπορούσαν να συνδεθούν ούτε οι μαθητές ούτε οι καθηγητές. Σήμερα (σ.σ. χθες) τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα, έχει συνδεθεί το 80% περίπου των καθηγητών. Το κύριο πρόβλημα είναι για όσους προσπαθούν να συνδεθούν μέσω του Υπουργείου Παιδείας, όπου και έχει πέσει η πλατφόρμα και δεν μπορούν έτσι να συνδεθούν κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς. Όσοι έκαναν τη σύνδεση με άλλο τρόπο δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Γενικά σήμερα (σ.σ. χθες) το σύστημα πάει πολύ καλύτερα αφού την Δευτέρα μετά τις 9:00 δεν μπορούσε να μπει κανένας. Απλά οι καθηγητές οι οποίοι δεν είχαν κατεβάσει την εφαρμογή στην επιφάνεια του υπολογιστή τους και έπρεπε να μπουν μέσα από το συγκεκριμένο σύνδεσμο εκεί υπήρχε θέμα. Δηλαδή σε αυτούς που έπρεπε να συνδεθούν μέσω του Υπουργείου».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπάστας καθηγητής στο 2ο Λύκειο Πύργου ανέφερε και αυτός ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά προβλήματα υπάρχουν.

«Έχουν βελτιωθεί σήμερα (σ.σ. χθες) τα πράγματα, υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις όπως συνάδελφοι δυσκολεύτηκαν να μπουν μέσα στο σύστημα, όχι όμως και τα παιδιά. Τα πράγματα πιστεύω ότι πλέον έχουνε αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πλέον συνεχίζουμε ικανοποιητικά».

Ο κ. Γεώργιος Κομιώτης Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Πύργου στάθηκε και αυτός στο ότι τα προβλήματα συνεχίζονται, έστω και σε μικρότερο βαθμό από την Δευτέρα. 

«Έχουμε και σήμερα (σ.σ χθες) προβλήματα με πολλούς συναδέλφους, αφού από τους τέσσερις συναδέλφους που είναι εδώ, μόνο η μία κατάφερε να μπει στο σύστημα. Και εγώ που είχα σήμερα μία ώρα μάθημα δεν μπόρεσα να μπω στο σύστημα. Ήρθε από το υπουργείο μία εγκύκλιος για τη λειτουργία της πλατφόρμας webex, όπου μας λένε ότι προσπαθούν να το αποκαταστήσουν το πρόβλημα, προσπαθούν να μας δώσουν ενδεχομένως για ορισμένους καθηγητές νέο ατομικό σύνδεσμο ψηφιακής τάξης και στη συνέχεια θα πρέπει εμείς να το αποστείλουμε στους μαθητές μας. Το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση δεν το γνωρίζω».

Τέλος ο κ. Ηλίας Ρέτσος διευθυντής 1ου ΓΕΛ Πύργου ανέφερε και αυτός ότι παρατηρήθηκαν και χθες προβλήματα με το σύστημα.

«Πράγματι στο 1ο Λύκειο τα πράγματα σήμερα (σ.σ χθες) ήταν σε σχέση με την Δευτέρα καλύτερα. Ήρθαν κάποιοι συνάδελφοι εδώ αφού δεν είχαν την υποδομή στο σπίτι τους, συνολικά ήταν τέσσερα άτομα, όπου όμως μόνο οι δύο κατάφεραν να μπουν, ενώ οι άλλοι δύο δεν το κατάφεραν. Έκαναν επανειλημμένες προσπάθειες, όμως δεν κατάφεραν να μπουν στο σύστημα. Πάντως σε γενικές γραμμές η εικόνα είναι καλύτερη γιατί τη Δευτέρα τα πράγματα ήταν όντως απελπιστικά».

Όλη η επικαιρότητα