Περίεργα

Τηλεργασία: 1 στους 10 δουλεύουν στο σπίτι… γυμνοί

Η τηλε-εργασία, έχει φέρει πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, οι εργαζόμενοι σταδιακά προσαρμόζονται στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όμως, φροντίζουν να δοκιμάζουν και νέες τακτικές: οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι ανακαλύπτουν νέες μικρές καθημερινές απολαύσεις, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η Kaspersky, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνο- ασφάλειας και διαδικτυακής προστασίας από ιούς στο διαδίκτυο.

Οι ερευνητές είχαν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα 8.000 εργαζόμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως κατά τη διάρκεια της τηλε-εργασίας:

-1 στους 10 απολαμβάνουν να δουλεύουν γυμνοί στο σπίτι, ποσοστό περίπου 11% των συμμετεχόντων δηλαδή.

– Το 36 % θεωρεί πως μια απολαυστική μικρή “αμαρτία” είναι να αφήνει για λίγο τη δουλειά και να πηγαίνει για ύπνο.

-Το 23% αρέσκεται στο να κλέβει λίγο χρόνο και να βλέπει Netflix.

-To 27% συνηθίζει να εργάζεται σε εξωτερικό χώρο, στον κήπο ή στο μπαλκόνι.

To πιο απολαυστικό όλων όμως φαίνεται πως είναι το να εργάζεσαι με άνετα ρούχα στο σπίτι σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων αλλά και το να μη χρειάζεται να κάνεις δρομολόγια για να φράσεις στην εργασία σου. Το 36% δηλώνει χαρούμενο που μπορεί και ξυπνά 5 λεπτά πριν την έναρξη της δουλειάς. Στα θετικά συγκαταλέγεται επίσης και η εξοικονόμηση χρόνου για… βιντεοπαιχνίδια.

Βέβαια πολλοί εργαζόμενοι δηλώνουν πως τίποτε από όλα αυτά δεν τους συγκινεί (13%) και κάποιοι εστιάζουν στα αρνητικά της όλης κατάστασης μεταξύ των οποίων φαίνεται πως είναι η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας: το παραδοσιακό “9 με 5μμ. ” δεν τηρείται πιστά όπως επίσης και η πενθήμερη εργασία. Φυσικά, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δηλώνει δυσαρεστημένο γιατί δεν μπορεί να βλέπει από κοντά τους συναδέλφους του, όπως παλιά.

Όλη η επικαιρότητα