Ελλάδα

Την απόρριψη της προσφυγής Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Ακούστε το άρθρο

Nα απορριφθεί η προσφυγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές του Κορυδαλλού, εισηγείται η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμενόταν να συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή (5/3) για το δεύτερο αίτημα του Κουφοντίνα, όμως δεν έχει συνεδριάσει μέχρι τις 19:30 το απόγευμα και όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση μετατίθεται χρονικά για τις επόμενες μέρες.

Η εισαγγελέας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, προτείνει να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή του πολυισοβίτη διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας έκανε γνωστό πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λόγω της απεργίας πείνας, εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» τόνισε η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Δέκα προσαγωγές σε συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, το απόγευμα, σε συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, προκλήθηκε ένταση όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να διαλυθούν.

Στη συνέχεια, το ειδικό όχημα “Αίαντας” τους έριξε νερό και τότε η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ / newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα