Πολιτική

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι «υβριδικές» εσωκομματικές εκλογές

Tο Δεκέμβριο το «digital» συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Digital, διαδραστικό και απολύτως φιλικό στο περιβάλλον θα είναι το εκλογικό
συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία συνέδρων, αλλά και μέλη του που θα δώσουν το «παρών» μέσω σύγχρονης τεχνολογίας.

Πρόβα τζενεράλε για τις συνεδριακές διαδικασίες και κυρίως για την ψηφοφορία των συνέδρων, αναμένεται να αποτελέσουν οι εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν με έναν νέο «υβριδικό» τρόπο, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Στην Πειραιώς πιστεύουν πως η ψηφιακή διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμα μαζικότερη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές και στις διαδικασίες του συνεδρίου.

Πρωτόγνωρες εσωκομματικές εκλογές, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα

Με έναν διαφορετικό, «υβριδικό» τρόπο πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, θα διεξαχθούν οι φετινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα, κατ’ επέκταση και στην Ηλεία, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Και για να αποσαφηνίσουμε το τί σημαίνει ο όρος «υβριδικές» εκλογές: κάλπες θα στηθούν στις οργανώσεις μέσω help desks για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν με τον παραδοσιακό -διά ζώσης- τρόπο, αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψήφου, μέσω υπολογιστή, βασισμένη σε διεθνή πρότυπα.

Ήδη από τη Γραμματεία Οργανωτικού έχει ενημερωθεί το σύνολο των «γαλάζιων» στελεχών στην περιφέρεια, μέσω των προέδρων Δ.Ε.Ε.Π. (Διοικούσες Επιτροπές  Εκλογικής Περιφέρειας, όπως ονομάζονται πλέον οι ΝΟ.Δ.Ε., ενώ το «βάρος» της κατά τόπων ενημέρωσης έχουν αναλάβει: ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., ο οποίος τυγχάνει και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Στεργίου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης
Ο Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου

Μετά τις «υβριδικές» εκλογές έρχεται και «digital – διαδραστικό» συνέδριο

Την ώρα που μετά τον ανασχηματισμό και τη ΔΕΘ, το ενδεχόμενο πρόωρης και αιφνιδιαστικής προσφυγής στις κάλπες δείχνει να απομακρύνεται, όλα στο κόμμα φαίνεται να πηγαίνουν βάσει του αρχικού τους σχεδιασμού, άρα η Ν.Δ. θα κινείται για τους επόμενους μήνες σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών.

Η δεύτερη βασική στόχευση των επιτελών της Νέας Δημοκρατίας έχει να κάνει με το επερχόμενο συνέδριο, το 14ο από ιδρύσεως του κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο του 2021.

Άλλωστε, το συνέδριο του Δεκεμβρίου έχει και μία επιπλέον πρόκληση για όλους, αφού είναι εκλογικό και θα βγάλει τη νέα σύνθεση των μελών της Πολικής Επιτροπής.

Η είσοδος σε αυτό αναμένεται να είναι μόνο για εμβολιασμένους, ενώ και εκεί από τα στελέχη της Πειραιώς προκύπτει ότι θα είναι με έναν νέο – πρωτόγνωρο τρόπο, αφού το συνέδριο θα έχει περίπου 1.000 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και με παρουσία μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει έναν διαδραστικό χαρακτήρα, όπου  σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης και ψήφου και μέσω του υπολογιστή τους.

Η ψηφιακή εξοικείωση, άλλωστε, μετά τις αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις της καραντίνας, θεωρείται δεδομένη. Όπως τονίζουν τα στελέχη του κόμματος, τα εν λόγο συστήματα ψηφιακής κάλπης, είναι βασισμένα σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα και διασφαλίζουν απόλυτα το αδιάβλητο και απόρρητο των εκλογών. Μάλιστα, αξιοποιούνται εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία στην ανάδειξη των πρυτανικών Αρχών, των ηγεσιών στις αθλητικές ομοσπονδίες αλλά και σε συνδικαλιστικά όργανα.

«Οργώνουν» την περιφέρεια στελέχη της Πειραιώς

Οι επικεφαλής της Πειραιώς βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση, «οργώνοντας» με περιοδείες την Ελληνική περιφέρεια. Και σε αυτόν τον τομέα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής με τον Γραμματέα Οργανωτικού διαδραματίζουν βασικό ρόλο. Στα οργανωτικά των εσωκομματικών εκλογών και του συνεδρίου, συμμετέχουν και δύο άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και ο σύμβουλός του κ. Αθανάσιος Νέζης.

 Γρηγόρης Δημητριάδης

Αυτή, άλλωστε, είναι και η βασική κατεύθυνση που έχει δώσει σε όλους τους τόνους, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κλειστές συνεδριάσεις, σχέδιο που «ξεδίπλωσε» και στην τελευταία συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Ενδεικτικό της εγρήγορσης είναι το γεγονός, ότι τα δύο στελέχη του κόμματος έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε περισσότερες από 25 εκλογικές περιφέρειες  σε ολόκληρη τη χώρα, επ’ αφορμής της πρωτοβουλίας που έχει λάβει η Νέα Δημοκρατία, υπό τον τίτλο: «Η ζωή μας βρίσκει τους ρυθμούς της».

Σε επίπεδο Ηλείας, πληροφορίες θέλουν εντός του επόμενου διαστήματος να καταφθάνει σίγουρα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και ίσως ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος.

Φαβορί ο Χρήστος Γαβράς, αλλά και υποψηφιότητα με «άρωμα» γυναίκας!

Όπως, ήδη, από τα τέλη Αυγούστου έχουν ενημερωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα όλες οι ΔΕΕΠ, ανάμεσά του και η πρώην ΝΟΔΕ Ηλείας, οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών, όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, θα καθοριστούν με ειδική εγκύκλιο που αναμένεται εντός των ημερών.

Το «φαβορί» στο Νομό Ηλείας για ανανέωση της θητείας του είναι αδιαμφισβήτητα ο Χρήστος Γαβράς

Η Νέα Δημοκρατία κινείται ήδη και σε τοπικό επίπεδο, σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών. Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ηλείας (πρώην ΝΟΔΕ) και πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Γαβράς.

Οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, αλλά η πανδημία άλλαξε τα σχέδια της Πειραιώς Σωστά τέθηκαν άλλες προτεραιότητες και παρατάθηκε η θητεία των μελών των ΔΕΕΠ, μόνο που η παράταση κοντεύει να γίνει μεγαλύτερη της θητείας.

Στην Ηλεία, ακλόνητο φαβορί και πάλι για την θέση του προέδρου είναι ο Χρήστος Γαβράς, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι φήμες για μία ακόμα υποψηφιότητα με “άρωμα” γυναίκας, κάτι που αν συμβεί αναμένεται να δώσει σασπένς στην εκλογική διαδικασία.

Ο κομβικός ρόλος του Γρηγόρη Δημητριάδη

Κομβικό ρόλο στην χάραξη της στρατηγικής, αλλά και στο όλο εγχείρημα των «υβριδικών» καλπών και του digital συνεδρίου, παίζει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης. Αυτό είπε, άλλωστε, και στη συνάντησή του με τη νέα γενιά του κόμματος, παρουσία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πάυλου Μαρινάκη, κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση εστιάστηκε στις εσωκομματικές εκλογές, σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους νέους, αλλά και την προώθηση πολιτικών με άμεση στόχευση τη νεολαία. Ο ίδιος άλλωστε έχει συμβάλει τα μέγιστα με τις ενέργειές του στην αναβάθμιση του ρόλου της νεολαίας και την προώθηση των συνεχών δράσεών της, αποδίδοντας τεράστια σημασία στη συνεχή επαφή του μαζί τους, αφού το project των «νέοι σε πρώτο πλάνο» βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Μαξίμου.

Όλη η επικαιρότητα