Εκπαίδευση Ηλεία

Τι λένε για την Πεύκη οι διευθυντές εκπαίδευσης

Απαντήσεις για τα προβλήματα που καταγράφονται στη διαδικασία τηλεκπαίδευσης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, έδωσαν οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, αποτυπώνοντας τη συνολική εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στην εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» έκαναν ιδιαίτερη αναφορά και στο ζήτημα που τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει Πανελλαδικό ενδιαφέρον και δεν είναι άλλο από τους μαθητές της τοπικής κοινότητας Πεύκης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Νίκος Κλάδης ενημέρωσε -όσον αφορά την αρμοδιότητά του- πως η προϊσταμένη και ο σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου (στο οποίο φοιτούν οι μαθητές της Πεύκης) «προέβησαν σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να δοθεί προς δανεισμό ένα τάμπλετ που είχε στη διάθεσή της η συγκεκριμένη σχολική μονάδα».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κλάδης «Ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη συσκευή εκδηλώθηκε από δύο μητέρες μαθητών, οι οποίες ωστόσο δεν αποδέχθηκαν την παραλαβή του, αρνούμενες να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση που προβλέπεται, ενώ από πλευράς του σχολείου έγιναν επίμονες και επανειλημμένες προσπάθειες για να δοθεί το τάμπλετ σε μια από αυτές».

Καμία ενημέρωση για προβλήματα

Ο κ. Κλάδης πρόσθεσε πως αρχικά είχε προβεί στην αποστολή e-mail προς κάθε σχολική μονάδα ζητώντας καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν την πρώτη και δεύτερη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε – αποκλειστικά στην εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» – η Διεύθυνση δεν έλαβε κάποιο απαντητικό e-mail από το Δημοτικό Σχολείο Γουμέρου που να αναφέρεται σε τυχόν προβλήματα, με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς να έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Δεν παρέλειψε στη συνέχεια να μιλήσει και για την ενημέρωση που είχε για τους μαθητές στην Πεύκη λέγοντας πως «Τα παιδιά της εικόνας που κάνουν μάθημα στο καφενείο, σύμφωνα με έγγραφη διαβεβαίωση, από την προϊσταμένη του σχολείου, και μετά από επικοινωνία δική μου, ενημερώθηκα πως δεν μπήκαν στο διαδικτυακό μάθημα και άρα δεν παρακολούθησαν τη διαδικτυακή τάξη του σχολείου τους». Ωστόσο έθεσε, καλοπροαίρετα, προς πάσα κατεύθυνση μια απλή και εύλογη απορία: «Έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες η διαδικασία τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια. Για τα παιδιά από την Πεύκη που φοιτούν σε αυτά, δεν υπήρχε πρόβλημα στο δίκτυο; Ξαφνικά δημιουργήθηκε για τα παιδιά του δημοτικού;».

Ενημέρωση αρμόδιων και συνολικές ελλείψεις

Την εικόνα της κατάστασης, σύμφωνα και με την έγγραφη ενημέρωση που είχε από την προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου, μετέφερε, χθες, ο κ. Κλάδης επικοινωνώντας με το Υπουργείο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Παιδείας.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας εστίασε στις συνολικές ελλείψεις που έχει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό και πρέπει να καλυφθούν άμεσα και με οποιοδήποτε τρόπο, με το υπουργείο ήδη να έχει προβεί στη δωρεά αρκετών τάμπλετ και να ετοιμάζει ακόμα μια προσφορά, ενώ πρόσθεσε πως τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς θα πρέπει να βοηθήσουν συλλογικά. «Δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού να διορθωθούν όλα τα προβλήματα», ανέφερε και συμπλήρωσε πως

«Από την πλευρά του υπουργείου έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου με κινητό ή σταθερό τηλέφωνο να μη μένει κανείς μαθητής εκτός διδακτικής διαδικασίας.

Τέλος, δήλωσε πως υπάρχει εικόνα από πολλές σχολικές μονάδες του νομού, τα στοιχεία των οποίων θα αποδελτιωθούν, θα ταξινομηθούν ανά σχολική μονάδα και δήμο και θα είναι έτοιμα για χορήγηση όπου ζητηθεί».

Ελάχιστα προβλήματα και προσπάθειες επίλυσής τους

Συνολικά πέντε είναι τα παιδιά από την Πεύκη που ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με τον διευθυντή νομού Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο να ενημερώνει και για τις ελλείψεις αλλά και για τα συνολικά προβλήματα στα σχολεία.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος «Έχει σταλθεί αναλυτική κατάσταση στον δήμο Πύργου με τα όποια προβλήματα υπάρχουν, και η απάντηση ήταν πως θα διευθετηθούν άμεσα».

Εξέφρασε παράλληλα τον προβληματισμό του για την έλλειψη διαδικτυακής σύνδεσης στα σπίτια των μαθητών, που σε πολλές περιπτώσεις συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση από τα κινητά τους

Όλη η επικαιρότητα