ΕΠΣ Ηλείας

Τοπικά Πρωταθλήματα: «Έρχεται το τέλος!»

Η  «Πατρίς της Δευτέρας» με αφορμή  την οριστική διακοπή των  τοπικών πρωταθλημάτων που αποφάσισε η ΕΠΟ  το (περασμένο Σάββατο, ζήτησε τη γνώμη των προπονητών των πρώτων  ομάδων  της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΗ, έως φυσικά τη διακοπή της 6ης Νοεμβρίου!

Όπως θα καταλάβετε και από τις δηλώσεις τους, η απογοήτευση και ο οργή για τις αποφάσεις της Πολιτείας ξεχειλίζει, ενώ όλοι τους είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής Πανηλειακού): «Πισωγύρισμα  για όλους μας!»

«Σας  είχα τονίσει από την αρχή της καραντίνας,  ότι πολύ δύσκολα έως αδύνατο, θα μπορέσει να συνεχιστεί  η σεζόν που διανύουμε!  Είδη  φτάσαμε στα μέσα Απριλίου, και  τώρα θυμήθηκαν εκεί στην ΕΠΟ  να πάρουν απόφαση! Βέβαια όταν το έλεγα  δεν πίστευα και εγώ ότι θα δικαιωθώ, αλλά να που έγινε! Μακάρι βέβαια να είχαμε ξεκινήσει το ποδόσφαιρο?  Αλλοίμονο ποιος ήταν  αυτός που δεν το ήθελε! Μιλάμε πλέον για την καταστροφή του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Μια ακόμα χαμένη χρονιά, ένα πισωγύρισμα για όλους μας! Αθλητές, προπονητές, παράγοντες, και γενικότερα όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα!  Αλήθεια ποιος θα έχει  τη δύναμη από όλους αυτούς να ασχοληθεί του χρόνου! Έχω την αίσθηση ότι θα μας πάρει τουλάχιστον μια πενταετία για να βρούμε τον δρόμο μας! Το βλέπετε  άλλωστε ότι κανείς δεν ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πλέον! Δεν έχουν καταλάβει όμως, ότι σταματώντας τον αθλητισμό, σταματούν και τον πολιτισμό, σταματούν τη ζωή μας! Μόνο  εμείς που έχουμε αφιερώσει όλη μας τη ζωή στα γήπεδα, ξέρουμε καλά, πόσο  σημαντικός είναι ο αθλητισμός! Άλλωστε  από αυτόν μας  έμαθε ο κόσμος, και από τον αθλητισμό αγαπηθήκαμε από τον κόσμο!  Κινδυνεύει  εδώ που φτάσαμε, να χαθεί μια ολόκληρη αθλητική γενιά! Πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως βαδίζουμε, το 50 με 60%  των νέων παιδιών, θα εγκαταλείψει σιγά – σιγά τον αθλητισμό. Όσο για την ομάδα μου τον Πανηλειακό, είναι ένα πολύ μεγάλο πισωγύρισμα! Κρίμα γιατί κάναμε όνειρα ανόδου, έχοντας κάνει προγραμματισμό για αυτό, και έχοντας χαλάσει λεφτά. Θα έπρεπε να βγει πρωταθλητής στην Α1! Του χρόνου θα είναι δύσκολα, καθώς επιστρέφουν τα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ. Αλλά είπαμε, ποιος ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το τροφοδοτεί του Ελληνικού Ποδοσφαίρου!»!

ΑΛΕΞΗΣ  ΓΑΛΑΝΗΣ (Προπονητής Νίκης Τραγανού):«Το  τελειωτικό χτύπημα…»

“Εμείς δεν είμαστε οι ειδικοί σε ιατρικά θέματα για να ξέρουμε πόσο επικίνδυνη θα ήταν η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, και κατά πόσο η μπάλα και το ποδόσφαιρο όπως άκουσα , μεταδίδουν και εξαπλώνουν τον ιό! Γιατί ξεκίνησε χθες η Γ΄ εθνική!  Δυστυχώς για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,   φτάσαμε στον Απρίλιο για να μας πουν την οριστική διακοπή!   Αυτό  φαίνεται πως είναι και το τελειωτικό χτύπημα  του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου! Όλα  πλέον δείχνουν, ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα γυρίσει πολύ πίσω! Μιλάμε γι πολύ μεγάλο λάθος, την ώρα που ανοίγουν και τα σχολεία! Καλύτερα να μην είχαμε αρχίσει καθόλου! Άλλωστε κάποιες ομάδες είχαν χαλάσει λεφτά, και είχαν κάνει προγραμματισμό  για πρωταθλητισμό, ποιος θα τους καλύψει αυτά τα έξοδα!  Φοβάμαι δε, ότι όποτε και αν επιστρέψουμε στα γήπεδα, έστω τον Αύγουστο. το ποδόσφαιρο δεν θα έχει καμία σχέση με πριν! Καθώς   τα νέα παιδιά, θα έχουν χάσει τον ενθουσιασμό που είχαν πριν! Άλλωστε με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, όλο  και απομακρύνονται από τον αθλητισμό, και  τώρα έρχεται  το τέλος»!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΟΣ (Αστέρας Αμαλιάδας): «Κοροϊδία 5,5 μηνών!»

«Όταν ξεκίνησε η καραντίνα, πίστευα  ότι έστω μέσα στον Ιανουάριο θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις, και ήμουν αρκετά αισιόδοξος ! Όμως βλέποντας την κατάσταση που βιώναμε, έβλεπα μέρα με τη μέρα , ότι πάμε  για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, και απλά δεν μας το λέγανε ευθέως! Ήρθαν  τώρα ύστερα από 5,5 μήνες, να επιβεβαιώσουν απλά την κοροϊδία αυτή, και φυσικά την καταστροφή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, λές και δεν το περιμέναμε! Άλλωστε βολεύει… να μην ξεκινήσει  ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, καθώς η πολιτεία θα γλιτώσει τα τέστ!   Μάλιστα έτσι θεωρούν πως  θα εφησυχάσει και ο κόσμος! Μιλάμε δηλ. για «τραγική» αντιμετώπιση του αθλητισμού! Αλήθεια δεν γνωρίζουν ότι ο αθλητισμός δίνει ζωή σε όσους ασχολούνται και δεν μεταδίδει κανέναν ιό!!! Τρανή απόδειξη η «Σούπερ – Λίγκ 1 και 2», που συνεχίζονται κανονικά και σε κλειστά  γήπεδα, και τα κρούσματα που έχουμε, είναι ελάχιστα! Πόσο μάλλον στα ανοιχτά γήπεδα της Γ΄ εθνικής, και σε αυτά των τοπικών πρωταθλημάτων, όπου τα περισσότερα γήπεδα, είναι «ξέφραγα αμπέλια»! Όταν υπάρχουν μέτρα και αυτά εφαρμόζονται, ιδίως στα ανοιχτά γήπεδα, δεν υπάρχει πρόβλημα! Απλά θέλουν να διαλύσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Κάτι που θα είναι άδικο και τραγελαφικό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που μέρα με τη μέρα πλέον αργοσβήνει! Τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα πάθουν μεγάλη ζημιά, και θα χρειασθεί χρόνος για να επιστρέψουν στην κανονικότητα! Εκτός και θέλετε πλέον να στρέψετε τη νεολαία μας αλλού. Τουλάχιστον ας ανοίξουν οι ακαδημίες και τα καλτσέτο, ώστε να μην χαθεί η επαφή κυρίως των νέων παιδιών με το ποδόσφαιρο! Γιατί η επιστροφή το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολη με πολλούς τραυματισμούς, με μειωμένη απόδοση του κάθε αθλητή κατά  50%. Τουλάχιστον ας κάνουν νωρίς προγραμματισμό,  για την νέα περίοδο, ξεκινώντας αρχές Σεπτεμβρίου τα πρωταθλήματα»!

Όλη η επικαιρότητα