ΕΠΣ Ηλείας

Τοπικό Ποδόσφαιρο: «Στον αέρα»… τα πρωταθλήματα

Η έναρξη και η διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων, βρίσκεται «στον αέρα».

Ανεπίσημες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η έναρξη και η διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων, βρίσκεται αυτή τη στιγμή «στον αέρα».

Τα αίτια δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά είναι άλλα, και φαίνεται ότι ελάχιστοι έως τώρα, ομοσπονδιακοί και ενωσιακοί παράγοντες, είχαν τη διάθεση να τα αναδείξουν.

Το μείζον θέμα, το ανέδειξε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας Τάκης Καρράς.

Ποιό είναι και πώς έχει το πρόβλημα;

Η Πολιτεία, έχει καταρτίσει υγειονομικά πρωτόκολλα για ασφαλή άθληση και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτά τα πρωτόκολλα, θα εμπλουτιστούν και με την πρόβλεψη για τα εμβόλια κατά της codiv-19. Δεν υπάρχει με άλλα λόγια εκεί κάποιο ζήτημα. Το ζήτημα ωστόσο για το οποίο κανείς Πρόεδρος ΕΠΣ δεν μπορεί να προχωρήσει σε καταρτισμό και σύναψη συμβάσεων με τα σωματεία, δηλαδή προκηρύξεων, είναι ότι ο νόμος Αυγενάκη, ο οποίος δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε αυτά, σε σωματεία τα οποία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.. Παράλληλα, όποια σωματεία μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν έχουν τακτοποιήσει την εγγραφή τους, δεν θα έχουν πρόσβαση στα εθνικά και δημοτικά στάδια.

Με άλλα λόγια, ακόμα και σήμερα αν οι ΕΠΣ προβούν σε προκηρύξεις, δεν θα μπορέσουν τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς θα στερούνται παραχωρητηρίων στα γήπεδα, ενώ ακόμα και αν καταφέρουν και προσκομίσουν από τους Δήμους, αυτά τα παραχωρητήρια είναι πολύ πιθανό την 1η Σεπτεμβρίου να αρθούν και να είναι άκυρα, δηλαδή να δρομολογηθούν πρωταθλήματα, αλλά οι ομάδες να μην έχουν γήπεδα να παίξουν. Χώρια ότι οι ομάδες θα συμμετέχουν παράνομα στα πρωταθλήματα, με ό, τι αυτό μπορεί εν τέλει να συνεπάγεται.

Οι επόμενες κινήσεις της ΕΠΟ

Εμπρός στο αδιέξοδο αυτό, η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει δυο παράλληλες κινήσεις. Η πρώτη, είναι να συνταχθεί μια επιστολή από τις τοπικές ΕΠΣ, η οποία παρακάμπτοντας τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, θα έχει αποδέκτες τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αναλύοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Θα ζητήσει παράταση…

Επαφές με την κυβέρνηση, εκτός του υφυπουργού Αθλητισμού, θα επιδιώξει να έχει το προσεχές διάστημα η ΕΠΟ, μέσω του προέδρου της και ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Ζαγοράκη. Το αίτημα από την πλευρά του ποδοσφαίρου είναι να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του νόμου για τα ερασιτεχνικά σωματεία, που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ ώστε να μπορούν, να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα και να χρησιμοποιήσουν δημοτικά και δημόσια γήπεδα.

Όσον αφορά την UEFA, η αναβολή της ψήφισης της ολιστικής μελέτης εξακολουθεί να κρατά παρκαρισμένα στην Ελβετία χρήματα, που προορίζονται για την ΕΠΟ και υπολογίζονται από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, στα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα