Ηλεία

Το «παιχνίδι» της κροτίδας έκαψε τον ΟΣΕ Αμαλιάδας – Άνω των 20 χιλ. ευρώ οι ζημιές στην «Ονειροπαγίδα»

Με το πρώτο φως της ημέρας, φάνηκε χθες το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του πρώην σταθμού ΟΣΕ στην Αμαλιάδα, αλλά και τα αναλώσιμα και ο εξοπλισμός που φύλασσε εκεί η επιχείρηση που λειτουργεί ακριβώς δίπλα, το εστιατόριο – μπαρ «Ονειροπαγίδα», από την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές σε αναλώσιμα, αλλά και εξοπλισμό που επρόκειτο να τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα στους χώρους του καταστήματος για τους καλοκαιρινούς μήνες, ξεπερνά τις 20.000 ευρώ!

Το σημαντικό είναι ότι η φωτιά δεν έφτασε στους χώρους του καταστήματος, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα δε, με τις μαρτυρίες, η μεγάλη φωτιά ξέσπασε από κροτίδα ή κάποιο βεγγαλικό, που πέταγαν παίζοντας νεαρά άτομα στην σιδηροδρομική γραμμή. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, και όσα δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η υπεύθυνη του καταστήματος «Ονειροπαγίδα» κα Γεωργία Γιόβα, τα άτομα αυτά, πιθανότατα ανήλικα, μόλις αντελήφθησαν την φωτιά στο εσωτερικό των αποθηκών, προσπάθησαν με ένα μπουκαλάκι νερό να την σβήσουν. Όταν κατάλαβαν ότι αυτό ήταν αδύνατο, τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

«Μεγάλη ζημιά, άτυχη στιγμή…»

Η κα Γιόβα, αν και περίλυπη για την μεγάλη ζημιά που υπέστη ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα του καταστήματος, «δικαιολόγησε» τα νεαρά άτομα, μιλώντας για άτυχη στιγμή, λέγοντας ωστόσο ότι και τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους θα πρέπει να σκέφτονται πιο υπεύθυνα γενικότερα, ώστε να μην καταστρέφονται περιουσίες και κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές.

«Εκτός από τα αναλώσιμα, υπήρχαν και πράγματα από τον εξοπλισμό για τους καλοκαιρινούς μήνες, τα οποία αποθηκεύουμε στο χώρο. Όμως συχνά, και στον φωτισμό μας για παράδειγμα στο πίσω μέρος του μαγαζιού, γίνονται ζημιές.
Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συμβαίνουν αυτά. Το λέω αυτό γιατί, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν πιτσιρίκια που πέταγαν συνεχόμενα κροτίδες. Πιθανόν υπήρχε ένα κενό σε ένα σημείο στα κενά ή στα τζαμάκια της πόρτας των αποθηκών. Μπορεί και να το έσπασαν, δεν ξέρω.
Απ’ ότι μας είπαν, προσπάθησαν όταν είδαν τι είχε προκληθεί, να σβήσουν την φωτιά με ένα μπουκαλάκι νερό και στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας και η φωτιά άρχισε να φουντώνει και να εξαπλώνεται σε όλους τους χώρους των αποθηκών.

Η ζημιά εκτιμάται άνω των 20.000 ευρώ. Ήταν μια άτυχη στιγμή από τα πιτσιρίκια. Και με αφορμή με αυτό το γεγονός, θα πρέπει λίγο να το σκεφτούν γενικότερα, όπως και οι γονείς τους να δείχνουν μια υπευθυνότητα, γιατί μια απλή πράξη, για παιχνίδι, για πλάκα, κοστίζει για άλλους ανθρώπους περιουσίες και μπαίνουν και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές…», δήλωσε η κα Γιόβα.

Όλη η επικαιρότητα