Εκπαίδευση Ηλεία

Το Υπουργείο Παιδείας αναίρεσε την απόφαση του για τα ολιγομελή τμήματα της Ηλείας

Κανονικά θα λειτουργήσουν φέτος τα τμήματα στα λύκεια Βουνάργου, Καράτουλα, Πελοπίου, 1ου Πύργου και Κρεστένων.

Αίσιο τέλος είχε η “περιπέτεια” των μαθητών και μαθητριών των ολιγομελών τμημάτων από τα λύκεια Βουνάργου, Καράτουλα, Πελοπίου, 1ου Πύργου και Κρεστένων, αφού δικαιώθηκαν οι αντιδράσεις, τόσο οι δικές τους όσο και των γονέων και κηδεμόνων τους, και το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση της υφ. Μάκρη αποφάσισε να λειτουργήσουν κανονικά και τη φετινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ολιγομελή τμήματα είχαν καταργηθεί λίγο πριν την έναρξη της χρονικής χρονιάς, αλλά μετά τις αντιδράσεις που υπήρχαν αυτή η απόφαση αναιρέθηκε από το υπουργείο. Να τονιστεί επίσης ότι απόφαση του υπουργείου παιδείας να καταργήσει τα ολιγομελή, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και από τους βουλευτές του νομού, οι οποίοι παρενέβησαν και βοήθησαν να έχουμε αυτή την εξέλιξη και πλέον όλοι οι μαθητές συγκεκριμένων τμημάτων, δεν θα χρειαστεί να μετακομίσουν από τους τόπους κατοικίας τους, για να πάνε σε σχολεία άλλων περιοχών.

Αυτή η απόφαση είναι ακόμη πιο θετική για τους μαθητές της τρίτης λυκείου που ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Όλη η επικαιρότητα