Ηλεία

Τρία έργα ουσίας στον Δήμο Πηνειού

«Ευχαριστούμε τον Φαρμάκη για την αποδοχή των προτάσεών μας»

Τρία αναπτυξιακά έργα που ανακοίνωσε για τον Δήμο Πηνειού ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, περνούν στη φάση της υλοποίησης. Η συνεργασία και η συνεννόηση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του απέδωσαν καρπούς.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος θα ενημερώσει αναλυτικά το Σώμα τα τρία έργα ουσίας.

Συγκεκριμένα τα προτεινόμενα έργα για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον Δήμο Πηνειού είναι:

1/ Βελτίωση Ε.Ο. Γαστούνης- Βαρθολομιού-  Λουτρά Κυλλήνης. Προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

2/ Αξιοποίηση – διαμόρφωση πρώην αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης σε σύγχρονο εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων, προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ.

3/ Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας Δήμου Πηνειού, προϋπολογισμού 1.660.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος μετά την ανακοίνωση των έργων δήλωσε:

«Θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη μας Νεκτάριο Φαρμάκη, τους συνεργάτες του και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η αγωνία μου για το αύριο, γίνεται βεβαιότητα για το μέλλον που αποτυπώνεται με μεγάλα Έργα στο Δήμο μας. Η συνεννόηση και η συνεργασία Περιφέρειας και υπηρεσιών του Δήμου αποδίδει καρπούς»

Συγκεκριμένα τα προτεινόμενα έργα για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο Δήμο Πηνειού είναι: 1/ Βελτίωση Ε.Ο. Γαστούνης-Βαρθολομιού- Λουτρά Κυλλήνης Προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ 2/Αξιοποίηση – διαμόρφωση πρώην αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης σε σύγχρονο εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων, προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ 3/Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας Δήμου Πηνειού προϋπολογισμού 1.660.000 ευρώ.

Ο δρόμος Γαστούνη-Βαρθολομιό

Σύμφωνα με τον δήμαρχο: «Πρόκειται για τη βελτίωση της υφιστάμενης επαρχιακής οδού που συνδέει τα αστικά κέντρα του Δήμου  Πηνειού, την Γαστούνη με το Βαρθολομιό. Θα υπάρχει πεζοδρόμιο και φωτισμός σε όλο το μήκος του δρόμου. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει μήκος  2.867 μ.  Ο δρόμος εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και των διερχομένων αλλά και τις τοπικές αγροτικές και εμπορικές μετακινήσεις . Τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζει σημαντική αύξηση δεδομένου ότι οδηγεί σε μοναδικής ομορφιάς τουριστικούς προορισμούς».

ΑΣΟ Γαστούνης

Για τις αποθήκες ΑΣΟ ο Ανδρέας Μαρίνος  δηλώνει:  «Παραλάβαμε μια ελλιπέστατη μελέτη, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς αδειοδοτήσεις. Μια μελέτη στην οποία χρειάστηκε επί ένα χρόνο να γίνουν πολλές συμπληρώσεις και βελτιώσεις ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για αμφισβήτηση της σκοπιμότητας χρηματοδότησης.  Οι αποθήκες ΑΣΟ Γαστούνης με την διαμόρφωσή τους και αξιοποίησή τους  θα είναι κόσμημα του Δήμου Πηνειού.  Στις αποθήκες όπου θα βρίσκεται και το Δημαρχείο, θα δρομολογηθούν δράσεις και εκδηλώσεις εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, τουριστικές ,γεωργικές, εμπορικές ομάδες θα έχουν μια εστία αναφοράς, επιστήμονες και τεχνολόγοι θα προβάλλουν το έργο τους , δημότες και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν, να συναντήσουν τον πολιτισμό και τη γνώση, να ψυχαγωγηθούν».

Τηλεμετρία και ύδρευση

Ο δήμαρχος για το έργο της τηλεμετρίας αναφέρει: «Άλλο ένα μεγάλο έργο:Τα τηλεμετρικά συστήματα αποτελούν πλέον πολύτιμα εργαλεία στη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Και αυτό γιατί με τη χρήση τους επιτυγχάνεται απομακρυσμένη εποπτεία και διαχείριση της λειτουργίας όλων των εγκατεστημένων συστημάτων».

Όλη η επικαιρότητα