Ηλεία

Τέσσερα πύρινα μέτωπα σε Χειμαδιό, Βρίνα και Λασταίικα

Μεγάλη μάχη με τα πύρινα μέτωπα έδωσαν για ακόμα μια μέρα, τρίτη στη σειρά, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας, που κλήθηκαν χθες να κατασβέσουν τέσσερις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν σε πολύ κοντινά χρονικά διαστήματα στις περιοχές Χειμαδιό, Λασταίικα και Λαμπέτι δήμου Πύργου, καθώς και στην περιοχή Βρίνα του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Πρώτο χρονικά αλλά και σε καμένη έκταση ήταν αυτό του Χειμαδιού, για το οποίο η ΠΥ Πύργου ειδοποιήθηκε στις 16:18 και απέστειλε άμεσα στο σημείο 8 οχήματα με 16 άνδρες, ενώ να σημειωθεί πως στην κατάσβεση συμμετείχε και μια υδροφόρα της πολιτικής προστασίας χωρητικότητας 20 τόνων. Η φωτιά εκτυλίχθηκε σε αγροτοδασική έκταση, καταφέρνοντας να μετατρέψει σε στάχτη 15 στρέμματα και να γίνεται μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη σε έκταση φωτιά που έχει σημειωθεί. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

Δεύτερο μέτωπο ήταν αυτό της Βρίνας που ξεκίνησε στις 16:30 και πάλι σε αγροτοδασική έκταση. Επτά πυροσβεστικά οχήματα με δεκατέσσερις άνδρες έφτασαν στο σημείο άμεσα και ξεκίνησαν τη διαδικασία κατάσβεσης του μετώπου. Επικεφαλής της επιχείρησης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, με τη φωτιά να προλαβαίνει να κάψει μονάχα 50τ.μ. δασικής έκτασης (πεύκα), 2 στρέμματα καλάμια και μερικώς 10 ρίζες ελιές.

Ταυτόχρονα, ακόμα ένα μέτωπο σημειώθηκε στην περιοχή Λασταίικα σε καλαμιές, όπου κάηκαν μονάχα 50τ.μ. και την οποία επιλήφθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο άνδρες. Τελευταίο χρονικά το μέτωπο του Λαμπετίου, που ξεκίνησε στις 18:55 σε πρανές καναλιού. Ένα όχημα με δύο άνδρες έφτασε στο σημείο, σβήνωντας άμεσα τη φωτιά που έκαψε μονάχα 150τ.μ.

Όλη η επικαιρότητα