Ηλεία

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο το πρωί από τους εργαζόμενους του δήμου Ήλιδας

Σε τρίωρη στάση εργασίας, «προχωρούν» αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι του δήμου Ήλιδας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Η αυριανή στάση εργασίας θα γίνει από τις 7 έως τις 10 το πρωί και σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, παρά τις  διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους.

Συνάδελφοι, όλο αυτό το  διάστημα που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς λοκ ντάουν λόγω της πανδημίας και  καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα που είχαν κατακτήσει  με πολλούς αγώνες, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και του  Δήμου Ήλιδας έχει οξυνθεί.

Παρά τις προσπάθειες του ΔΣ του σωματείου μας, ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο, να βρεθεί λύση στα προβλήματα των συναδέλφων παίρνοντας και τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής,  εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών δουλειάς των συναδέλφων.

Αυτό οδήγησε το Σωματείο στην λήψη απόφασης για 3ωρη, προειδοποιητική στάση εργασίας, διεκδικώντας, τώρα,  πριν να είναι αργά…», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι ζητούν

Τα μέλη του συλλόγου, σύμφωνα και με την ανακοίνωση, ζητούν να δοθούν τα οφειλόμενα μέσα ατομικής προστασίας των προηγούμενων ετών που προβλέπονται από τη ΣΣΕ, σε όλους τους εργαζόμενους στο δήμο και τα ΝΠΔΔ, όπως ορίζει ο νόμος.

Επίσης:

να δοθούν άμεσα κάθε είδους πρόσθετες αμοιβές, τα νυκτερινά, οι Κυριακές και τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων που οφείλονται για όλο το 2020.

Άμεση κατασκευή αξιοπρεπούς, όπως τονίζουν,  εργασιακού χώρου  παραμονής των εργαζομένων στην καθαριότητα, (αποδυτήρια, τουαλέτες  κλπ),  εφοδιασμένων  με όλα τα μέσα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Δωρεάν τεστ covid σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας.

Να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές, βιοχημικές εξετάσεις και τα εμβόλια δωρεάν  (ΣΣΕ) σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους σε δήμο και ΝΠΔΔ. «Ζωή με αξιοπρέπεια και εργασία με δικαιώματα», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Μιλώντας χθες στην εφ. «Πατρίς», η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κα Ιωάννα Θεοδωροπούλου δήλωσε τα εξής: «Έχω επικοινωνήσει από τον Αύγουστο με τον δήμαρχο και με τους δύο αντιδημάρχους, οικονομικών και καθαριότητας, και είχαμε λάβει την διαβεβαίωση ότι θα λυθούν αυτά τα θέματα.

Τελικά, η σημερινή απάντηση των αιρετών είναι να στραφούμε σε δικηγόρους και να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα. Δεν αμφισβητούν την νομιμότητα της διεκδίκησης αυτής από μέρους μας. Απλά, έχουν προκύψει κάποια διαδικαστικά θέματα που δεν μπορεί να δοθεί λύση αυτή τη στιγμή, όπως εμείς ζητάμε.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι συνάδελφοι να πάρουν αυτά που δικαιούνται, και όχι να στρέφονται σε δικηγόρους ώστε να δικαιωθούν μετά από 1 – 2 χρόνια και να έχουν και δικαστικά έξοδα.

Η έλλειψη κατάλληλων εργασιακών χώρων, δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που αφορά και τους 3 δήμους που καλύπτει ο σύλλογος μας και είναι πάγιο το αίτημά μας για δωρεάν τεστ για κορωνοϊό για να νιώθουμε μια ασφάλεια, όπως στον τομέα της καθαριότητας».

Η εφ. «Πατρίς», απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Ήλιδας οικονομικών κ. Ευγένιο Αστερή, ο οποίος δήλωσε: «Οι λόγοι μη πληρωμής των υπερωριών είναι καθαρά υπηρεσιακή, μεταξύ της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Τμήματος Μισθοδοσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών.

 Έχει γίνει η σχετική αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών για συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η πληρωμή ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα νομιμότητας.  Επίσης, έχει δοθεί και στο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων η αλληλογραφία.

Εγώ προσωπικά σαν αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά και ο δήμαρχος και όλη η δημοτική αρχή θα θέλαμε να έχουν πληρωθεί χθες,  γνωρίζοντας το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει εν μέσω covid και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίζουν και που  ζούμε όλοι μας,  απ’ όλο αυτό που έχει ανακύψει παγκοσμίως.

Σέβομαι και τον αγώνα που κάνουν καθημερινά για να  διατηρούν το Δήμο μας καθαρό. Το αίτημά τους είναι δίκαιο και θα πρέπει να  γίνει πραγματικότητα».

 

ΦΩΤΟ: dimarxeio amal

 

ΛΕΖΑΝΤΑ: Αύριο πραγματοποιούν την τρίωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στον δήμο Ήλιδας, ζητώντας, μεταξύ άλλων,  μέσα ατομικής προστασίας προηγούμενων ετών, οφειλόμενα και υποδομές

 

Φωτο: pr ergazomenon dimon

 

ΛΕΖΑΝΤΑ: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι συνάδελφοι να πάρουν αυτά που δικαιούνται, και όχι να στρέφονται σε δικηγόρους», ανέφερε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κα Ι. Θεοδωροπούλου

 

ΦΩΤΟ: ΑΣΤΕΡΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

«Σέβομαι τον  αγώνα που κάνουν καθημερινά για να  διατηρούν το Δήμο μας καθαρό. Το αίτημά τους είναι δίκαιο και θα πρέπει να  γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Ε. Αστερής

 

Όλη η επικαιρότητα