Ελλάδα

Τραγωδία στην Κυψέλη : Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε διαμέρισμα – Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί ανασύρθηκαν από το διαμέρισμα ο 90χρονος και η 86 σύζυγος του. Γείτονες κάνουν λόγο για ζευγάρι ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα.

Οι σοροί θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς, που έχει τεθεί υπό έλεγχο, διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Όπως ανέφερε στο in.gr ο Χρήστος Λάμπρης, υποστράτηγος συντονιστής επιχειρήσεων πυροσβεστικής Αττικής, από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες. Δύο από αυτούς έχουν εγκαύματα και ένας ορθοπεδικά προβλήματα.

«Όταν έφτασαν οι πρώτες δυνάμεις στο διαμέρισμα υπήρχε πολύ μεγάλη φωτιά, ήταν έντονο το φορτίο. Έγινε προσπάθειες για απεγκλωβισμός των ενοίκων και μετά για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δυστυχώς βρήκαμε δύο απανθρακωμένους συμπολίτες μας» ανέφερε ο κ. Λάμπρης και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα είχαμε και των τραυματισμό τριών πυροσβεστών».

Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι: «Έχει απανθρακωθεί σχεδόν τελείως το διαμέρισμα, δεν μπορώ να σας πω περισσότερες λεπτομέρειες για την χωροταξική διαμόρφωση του σπιτιού. Οι δυσκολίες στην κατάσβεση ήταν μεγάλες. Καταρχήν ήταν έντονο το πυροθερμικό φορτίο. Η φωτιά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και εδώ η πρόσβαση είναι δύσκολη αλλά αυτά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε πολλά συμβάντα».

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα