Ηλεία

Τριανταφυλλιά: Προσωρινή βοήθεια στο αδιέξοδο της Γορτυνίας με τα απορρίμματα

Για 6 μήνες και μέχρι 3000 τόνους αστικών  απορριμμάτων, προβλέπεται να εναποτεθούν στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς από τον δήμο Γορτυνίας Αρκαδίας,  σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και η οποία έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων και η απειλή των προστίμων εν προκειμένω προς τον δήμο Γορτυνίας, ώθησαν, το αρμόδιο υπουργείο στην λήψη αυτής της απόφασης, κάτι που συνέβη και πριν από μήνες και με τον δήμο Αιγιαλείας.

Για την απόφαση αυτή, είχε επικοινωνία την Τετάρτη το βράδυ ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας  κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, αλλά και με τον δήμαρχο Γορτυνίας κ. Στάθη Κούλη.

«Τους επιβάλλονται πρόστιμα από την Ε.Ε. Έλαβαν αυτή την απόφαση προκειμένου να μειώσουν τα πρόστιμα και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σχετικά με την διαχείριση των σκουπιδιών τους.

Σε ότι αφορά εμάς, μέσα στο καταστατικό του ΣΔΙΤ, είναι ότι εάν υπάρχει λόγος, ο υπουργός μπορεί να παρεμβαίνει με αποφάσεις για να διευθετεί θέματα που προκύπτουν. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από τη στιγμή που υπάρχει δημοσιευμένη απόφαση. Δεν πρόκειται δηλαδή για διαπραγμάτευση. Είναι μέσα στα όρια και τις αρμοδιότητες της Πολιτείας», δήλωσε χθες ο κ. Λυμπέρης.

Όλη η επικαιρότητα