Κόσμος

Τρόμος σε πτήση: Επιβάτης με Covid-19 πέθανε στον αέρα (Εικόνες & Βίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Ένας επιβάτης της United Airlines με συμπτώματα κορωνοϊού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια πτήσης από το Ορλάντο προς το Λος Άντζελες στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι συνεπιβάτες του βρέθηκαν μπροστά σε ένα δίλημμα: Να τον βοηθήσουν γνωρίζοντας πως μπορεί και εκείνοι να κολλήσουν;

“Φυσικά, δε το σκέφτηκα πολύ και σίγουρα θα το ξαναέκανα, δε το μετανιώνω ” αναφέρει ένας από τους ταξιδιώτες ο Tony Aldapa που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Ο Tony , ο οποίος είχε γνώσεις διασώστη, δήλωσε ότι έκτοτε κατέληξε να έχει και εκείνος τα συμπτώματα του νέου κορωνοϊου. «Ήξερα τους αλλά έκανα την επιλογή να το κάνω έτσι κι αλλιώς», έγραψε ο Aldapa στο Twitter. «Γνωρίζοντας ότι είχα τη γνώση, την εκπαίδευση και την εμπειρία για να βοηθήσω, δεν θα μπορούσα να κάθομαι αδρανής και να βλέπω κάποιον να πεθαίνει».

Όπως αναφέρει το CBS μαζί με άλλους δυο επιβάτες εκτέλεσαν θωρακικές πιέσεις στον ασθενή ο οποίος άρχισε να τρέμει και έχασε τις αισθήσεις του. Η σύζυγός του ενημέρωσε τους διασώστες σχετικά με τα συμπτώματα που εμφάνιζε ο άντρας της και μάλιστα τους είπε πως πήγαιναν στο Λος Άντζελες για να κάνει το τεστ. Δεν είχαν αναφέρει στην αεροπορική εταιρεία πως αντιμετώπιζαν πρόβλημα και απέκρυψαν το γεγονός πως ο άντρας είχε αοσμία και αγευσία.

Το αεροσκάφος που μετέφερε περίπου 200 επιβάτες έκανε αναγκαστική προσγείωση στηνΝέα Ορλεάνη, ο άρρωστος επιβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου, έπαθε καρδιακή ανακοπή.

Δείτε τις εικόνες από το περιστατικό που φέρνει στη δημοσιότητα το TMZ:

Όλη η επικαιρότητα