Σπίτι & Διακόσμηση

Τσιγάρο, κουνουπίδι, υγρασίες… Μυστικά για να μη μυρίζει το σπίτι

Δεν υπάρχει τίποτε πιο εκνευριστικό από το να έχετε ένα περιποιημένο και προσεγμένο σπίτι που όμως κατά καιρούς έχει άσχημες μυρωδιές. Τσιγάρο, κουνουπίδι, βρώμικα παπούτσια, υγρασίες και οσμές από το τον νεροχύτη είναι ο εφιάλτης της κάθε γυναίκας.

Σας παρουσιάζουμε μερικά πολύτιμα μυστικά για να φρεσκάρετε το χώρο σας κάθε φορά που το έχει ανάγκη.

Αν το σπίτι μυρίζει τσιγάρο δεν έχετε παρά να βρέξετε μια πετσέτα σε ξύδι και να την αφήσετε στο χώρο. Θα παρατηρήσετε πως μετά από λίγη ώρα η τσιγαρίλα θα εξαφανιστεί.

Αν ο νεροχύτης μυρίζει, ρίξτε χυμό από λεμόνι και έπειτα λίγη σόδα. Το άρωμα του λεμονιού θα μυρίζει υπέροχα ενώ η σόδα κα καθαρίσει το σιφόνι που προκαλεί τη δυσάρεστη οσμή.

Αν μαγειρεύετε κουνουπίδι και το σπίτι βρωμάει, δοκιμάστε να ρίξετε στην κατσαρόλα μια φέτα ψωμί. Μπορεί να δεσμεύσει την μυρωδιά και να σας λύσει τα χέρια…

Για να εξουδετερώσετε την τσιγαρίλα, βάλτε λίγη σκόνη από βανίλια μέσα στο τασάκι.

Ποτέ μην αφήνετε τις γόπες μέσα στα σταχτοδοχεία κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, όσο κοιμάστε. Τα αρωματικά κεριά εξουδετερώνουν τον καπνό του τσιγάρου οπότε φροντίστε να τα έχετε αναμμένα όσο καπνίζει κάποιος.

Μια φλούδα από πορτοκάλι στο φούρνο μπορεί να είναι σωτήρια για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές. Το άρωμα που διαχέεται είναι εκπληκτικό!
Αν μυρίζει το ψυγείο επειδή ξεχάσατε κάτι μέσα μπορείτε να βάλετε μια μικρή ποσότητα ελληνικού καφέ σε στερεά μορφή. Θα την απορροφήσει με μεγάλη επιτυχία!

Καλό είναι η παπουτσοθήκη να μην είναι μέσα στο σπίτι αλλά αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε λόγω έλλειψης χώρου αφήστε λίγη σόδα μέσα της για να μη μυρίζει. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και μέσα στα υποδήματα.

Για τις υφασμάτινες επιφάνειες όπως ριχτάρια και κουρτίνες που δεν είναι εύκολο να πλένονται συχνά, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπρέι με νερό και λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων. Ψεκάστε και όλα θα μυρίζουν όπως εσείς θέλετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο μπάνιο αν δεν υπάρχει παράθυρο και καλός εξαερισμός.

Όλη η επικαιρότητα