Ηλεία

Τ. Αντωνακόπουλος: Όταν η Πολιτεία δεν έδινε λύση τη δώσαμε εμείς»

Στην ουσιαστική παρέμβαση του δήμου, όταν τέθηκε θέμα στέγασης του ΕΚΑΒ, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος παρ’ ότι δεν ήταν θέμα αρμοδιότητάς του… πιο συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε πως «Εμείς, ως μη έχοντες ευθύνη και αρμοδιότητα, θέλοντας, όμως, να βοηθήσουμε την κατάσταση δώσαμε δυνατότητα στέγασης στο ΕΚΑΒ σε κτίριο στην περιοχή Κούβελου προ μερικών μηνών.

Ήταν μια κίνηση που έλυσε για κάποιο διάστημα το θέμα της στέγασης. Εάν υπάρχει καλύτερη λύση εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο επ’ αυτού. Εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε χρήσιμοι κι αυτό κάναμε από την αρχή. Όταν η Πολιτεία, γιατί το ΕΚΑΒ ανήκει στο υπουργείο Υγείας, δεν έδινε καμία λύση τη δώσαμε εμείς. Αυτή είναι η διαφορά μας από πολλούς άλλους θεσμικούς εταίρους στην περιοχή. Παρεμβαίνουμε να δώσουμε λύση και δεν περιοριζόμαστε σε συζήτηση γενικώς και αορίστως. Από την όποια μη λύση και η πιο πρόχειρη λύση είναι λύση… Εμείς πάντως, αν χρειαστεί, διαθέτουμε κτίρια που είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκονται πάνω σε εθνικό δίκτυο.

Αν και διαπιστώνω πως το υπουργείο Υγείας δεν καίγεται να βρει λύση… Οι δήμαρχοι τρέχουμε για όλα, εκεί έχουμε φτάσει… για το νοσοκομείο, για τα ταμπλετ στην εκπαίδευση και άλλα πολλά.

Στο τέλος θα πιστέψουν οι πολίτες πως οι Δήμοι είναι αρμόδιοι και όχι η κεντρική Πολιτεία με την ανεπάρκεια της οποίας ασχολούμαστε εμείς».

Όλη η επικαιρότητα