Μεσσηνία Περιφέρεια Πελοποννήσου

Υδροδότηση της Μάνης από τον Αγιο Φλώρο προωθεί ο Νίκας

Πρόταση αξιοποίησης των πηγών του Αγίου Φλώρου για τη λύση του σοβαρού προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης διατυπώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης Καλαμάτας – Μεσσήνης – Δυτικής Μάνης, την οποία κοινοποιεί και προς τους δημάρχους των τριών εν λόγω δήμων της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ζητεί από τον πρόεδρο του πιο πάνω φορέα και τους τρεις δημάρχους να διατυπώσουν την άποψή τους, για ενδεχόμενη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος με τη “μεταφορά νερού στη Δυτική Μάνη από τις πηγές του Αγίου Φλώρου, αφού γίνει η αναγκαία διασύνδεση με τις πηγές του Πηδήματος”.

Προς τούτο, σημειώνει ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη -εφόσον συναινούν τα ενδιαφερόμενα μέρη- να προχωρήσει στη χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης, μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νίκα:

Ασφαλώς γνωρίζετε το πρόβλημα υδροδότησης της Δυτικής Μάνης και ιδιαίτερα της παράλιας περιοχής της. Επομένως, είσαστε και εσείς κοινωνοί των διαμαρτυριών των κατοίκων και επισκεπτών -ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες-, που συνδέονται με τη λειψυδρία και τις συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση.

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει καταβάλει, διαχρονικά, φιλότιμες προσπάθειες για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, χωρίς όμως το ανάλογο αποτέλεσμα.

Κατά την άποψη της Περιφέρειας, ο μοναδικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η μεταφορά νερού στη Δυτική Μάνη από τις πηγές του Αγίου Φλώρου, αφού γίνει η αναγκαία διασύνδεση με τις πηγές του Πηδήματος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αν συμφωνείτε και εσείς, πρέπει να συνταχθεί η αναγκαία μελέτη (Βέργα, Μ. Μαντίνεια, Αβία, Κιτριές, Καλιανέικα, Κ. Δολοί, Καρδαμύλη, Στούπα, Άγιος Νικόλαος) για την πραγμάτωση της οποίας υπάρχει διάθεση οικονομικής συμβολής από την Περιφέρεια με προγραμματική σύμβαση.

Υ.Γ. ΑπόΒέργα μέχρι Κ. Δολούς, οι αγωγοί χρήζουν ενδεχομένως αντικατάστασης“.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα