Ηλεία

«Υπάλληλοι» της ΔΕΗ είχαν ξαφρίσει όλη την Αρχαία Ολυμπία

περιπολικα φωτο

Σημαντική επιτυχία για το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί η εξιχνίαση συνολικά τεσσάρων υποθέσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας από το 2019 μέχρι σήμερα.

Οι δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ «εντόπιζαν» βλάβες στα σπίτια και με αυτόν τον τρόπο εξαπατούσαν τα θύματά τους και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά ζητώντας τους να τα τοποθετήσουν μαζί με κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές σε χώρους εκτός της οικίας τους υπό τον φόβο πιθανού βραχυκυκλώματος.

Ο ένας από τους δράστες φέρεται να είναι κάτω από 40 ετών, κάτοικος Αθηνών και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αναγνωριστεί από τα θύματά του.

Οι δύο υποθέσεις που οδήγησαν τους Αστυνομικούς στην άκρη του νήματος έλαβαν χώρα στις 28 και 29 Ιουνίου σε Βασιλάκι και Ξηρόκαμπο αντίστοιχα και εκεί φαίνεται πως άφησαν πίσω τους ίχνη που οδήγησαν τις Αρχές στην ταυτοποίησή τους, οι οποίες με μεθοδικότητα και αξιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο έφτασαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων.

Στο Βασιλάκι, οι δράστες απέσπασαν από ηλικιωμένη 1.500 ευρώ και κοσμήματα ενώ στον Ξηρόκαμπο επίσης από ηλικιωμένη απέσπασαν 850 ευρώ.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 2019 είχαν «χτυπήσει» ξανά σε Πλάτανο και Κάμενα αρπάζοντας 200 ευρώ και κοσμήματα στην πρώτη περίπτωση και 5.000 ευρώ στη δεύτερη.

Όλη η επικαιρότητα