Ηλεία

Εξαρθρώθηκε σπείρα λειστών – Είχαν ρημάξει όλη την Ηλεία

Τον επαγγελματισμό τους και τη μεθοδική τους δουλειά απέδειξαν για ακόμα μια φορά οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας, οι οποίες ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα κατάφεραν να φθάσουν στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραξε δεκάδες κλοπές στην Ηλεία, καθώς και σε Μεσσηνία και Κόρινθο, συλλαμβάνοντας δύο ΡΟΜΑ σε καταυλισμούς της Μεσσηνίας και ταυτοποιώντας ακόμα τρεις συνεργούς τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου ήταν αυτές που οδήγησαν στην εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας. Ειδικότερα, κατά την έφοδο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες και ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη τριών συνεργών τους και μελών της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η σύλληψή τους έγινε στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και υλοποίησαν σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ Πύργου, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ Καλαμάτας. Ο ένας εκ των δραστών κρατούνταν στο ΑΤ Καλαμάτας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Γυθείου.

Η εγκληματική τους δράση

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι άνθρωποι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε πως οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κλοπές τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας λειτουργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε σταθμευμένα επιβατικά οχήματα λουόμενων και περιπατητών κοντά σε παραλίες. Οι δράστες κατάφερναν κάθε φορά να εισέρχονται στο εσωτερικό των οχημάτων είτε σπάζοντας τα τζάμια στις πόρτες τους σε περίπτωση που αυτά ήταν ασφαλισμένα, είτε ανοίγοντας απλά τις πόρτες σε περίπτωση που ήταν ανασφάλιστα. Ωστόσο, η εγκληματική τους δράση επεκτάθηκε και σε διαρρήξεις οικιών. Όσον αφορά τα οχήματα διαφυγής τους, αλλοίωναν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους με συνεχείς αλλαγές χρωμάτων και προσάρμοζαν σε αυτά πινακίδες κυκλοφορίας που αφαιρούσαν από άλλα οχήματα.

Περισσότερες κλοπές στην Ηλεία

Όσον αφορά την εγκληματική τους δράση είχαν ολοκληρώσει συνολικά 43 κλοπές, εκ των οποίων οι 37 ήταν στην Ηλεία (σε Ζαχάρω, Βάρδα, Κυλλήνη, Κρέστενα κ.λπ.), 4 στη Μεσσηνία και 2 στην Κορινθία. Το παράνομο όφελος από τις κλοπές αυτές ήταν συνολικά 9.460 ευρώ σε μετρητά και 11.730 ευρώ σε κοσμήματα και αντικείμενα αξίας. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, τηλέφωνα και ενδύματα που είχαν χρησιμοποιήσει οι συλληφθέντες κατά την εγκληματική τους δράση, ενώ παράλληλα κατέσχεσαν και ένα από τα αυτοκίνητα της εγκληματικής ομάδας.

Δευτέρα η απολογία τους

Χθες το πρωί οι συλληφθέντες πέρασαν τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Ωστόσο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

Όλη η επικαιρότητα