Ηλεία

Υπολειτουργούν τα ΕΛΤΑ στο Βαρθολομιό

Σε κατάσταση εγκατάλειψης βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Βαρθολομιό. Το πρόβλημα αυτό έχει μεγαλώσει ειδικότερα την περίοδο του καλοκαιριού καθώς το υποκατάστημα πλέον λειτούργει μόνο τρείς ημέρες την εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό η κοινωνία του Βαρθολομιού.

Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πηνειού, κ. Άγγελο Μπράτη, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την κεντρική διοίκηση του ΕΛΤΑ και είναι υπαρκτό τα τελευταία τρία χρόνια.

«Μαζί με το δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο αλλά και τους κατοίκους της περιοχής έχουμε διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ αλλά και στην κυρία Βανδόρου, την αρμόδια για τα ΕΛΤΑ Πελοποννήσου. Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Κινδυνεύει με αφανισμό η κοινωνία του Βαρθολομιού. Μας έχουν πάρει το ειρηνοδικείο, την τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα και το κατάστημα των ΕΛΤΑ υπολειτουργεί. Σε λίγο καιρό το Βαρθολομιό δε θα έχει καμία υπηρεσία», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς», ο κ.Μπράτης. Αυτή την περίοδο στο υποκατάστημα του Βαρθολομιού δημιουργούνται ουρές από το πλήθος κόσμου που θέλει να εξυπηρετηθεί, αφού τις υπόλοιπες μέρες παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος συνωστισμός που είναι πολύ επικίνδυνο λόγω του κορωνοϊου και να μην εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες.

Λειτουργία με αρρυθμίες

Τα προβλήματα που έχουν υπάρξει κατά καιρούς στον εν λόγω κατάστημα είναι πολλά. Εκτός από την κακή εξυπηρέτηση των πολιτών , πριν από δύο χρόνια υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τη διανομή των δεμάτων, γιατί ο τότε διανομές συνταξιοδοτήθηκε αλλά δεν αντικαταστάθηκε, με αποτέλεσμα πολλά δέματα να επιστρέφονται, αφού πολλοί κάτοικοι, κυρίως οι ηλικιωμένοι δεν είχαν τη δυνατότητα να τα παραλάβουν με άλλο τρόπο.

Την ίδια χρονική, στο σύστημα των ΕΛΤΑ, δε φαίνονταν οι οικονιμικές συναλλαγές και οι πληρωμές των πολιτών, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υποκατάστημα  (υπό)λειτουργούσε με έναν μόνο προϊστάμενο, ο οποίος εκτελούσε και χρέη… διανομέα. Όταν δηλαδή έπρεπε να παραδώσει κάποια δέματα στον προορισμό τους, το υποκατάστημα παρέμενα κλειστό για αρκετές ώρες.

Αναφορικά με το μέλλον του υποκαταστήματος ο κ.Μπράτης δήλωσε ότι «υπάρχουν σκέψεις από την κεντρική διοίκηση για εθελούσια έξοδο εργαζομένων με μερικά προνόμια, μέχρι το τέλος του 2021, ώστε να μειωθεί το προσωπικό και ορισμένα πρακτορεία είτε να κλείσουν είτε να πωληθούν σε ιδιωτικές εταιρίες. Αν παρθεί μια τέτοια απόφαση θα είναι εις βάρος του ήδη υποβαθμισμένου καταστήματος, καθώς λόγω της κακής εξυπηρέτησης έχουν μειωθεί κατά πολύ οι συναλλαγές μέσω των ΕΛΤΑ, το υποκατάστημα θα παρουσιάσει αρνητικά οικονομικά στοιχεία, γεγονός που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά προς κάποιον ιδιώτη να το αγοράσει ή το υποκατάστημα θα συνεχίσει την υποβαθμισμένη λειτουργία του».

Όλη η επικαιρότητα