Ηλεία

Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων ο Ηλείος, Ιωάννης Μισύρης

Με μια σημαντική διάκριση εισήλθε το 2021 για τον Ηλείο Γιάννη Μισύρη, ο οποίος θα λάβει μέρος στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων ως Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Με αντικείμενο σπουδών αυτό του Διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού και σαφή κατεύθυνση στα ενεργειακά ζητήματα θα κληθεί να συντάξει το νομοσχέδιο που θα έχει ως πυλώνες του την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση της χώρας στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης.

To νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος προς συζήτηση.

Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων αποτελεί την πρώτη προσομοίωση των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων στη χώρα, στο οποίο οι συμμετέχοντες συζητούν θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και αποφασίζουν ψηφίζοντας τα δικά τους νομοσχέδια.

Ο Γιάννης Μισύρης έχει δημιουργήσει την δική του επιχείρηση και δραστηριοποιείται στον κλάδο του Μηχανικού με σαφή στόχευση την μετάβαση σε πιο βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Όραμα του είναι ο γόνιμος, άρτιος και εφικτός συγκερασμός της χρήσης του φυσικού αερίου μαζί με όλες τις Α.Π.Ε., έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να μπορούν οι Α.Π.Ε να στηρίξουν πλήρως το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Το θέμα της κλιματικής αλλαγής διογκώνεται χρόνο με το χρόνο παγκοσμίως και ήδη πρέπει να υπάρξουν σαφή μέτρα αντιμετώπισης.

Η πανδημία δημιουργεί δυστυχώς πρόσφορο έδαφος έτσι ώστε να αποτραπούν διαρθρωτικές αλλαγές.

Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν γενναίες αποφάσεις και να μπορέσουν να δημιουργηθούν στέρεες βάσεις για τις επόμενες γενιές.

Όλη η επικαιρότητα