Κόσμος

Υπόθεση Μπεκατώρου: Εκτενείς αναφορές στα κορυφαία ΜΜΕ παγκοσμίως

Το τσουνάμι των εξελίξεων μετά την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που κατήγγειλε στα τέλη του περασμένου χρόνου στον εισαγγελέα, έχει ξεπεράσει πλέον τα στενά ελληνικά όρια.

Με το συγκεκριμένο θέμα πλέον ασχολούνται τα κορυφαία ειδησεογραφικά μέσα του πλανήτη, καθώς ας μην ξεχνάμε οι καταγγελίες έγιναν από μία χρυσή Ολυμπιονίκη.

«Σοφία Μπεκατώρου: Η απόφαση της Ολυμπιονίκη να μιλήσει για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση του 1998 πυροδοτεί δημόσια κραυγή στην Ελλάδα», γράφει στον τίτλο του το CNN ενώ στο κείμενο αναφέρει ότι η δημόσια κατακραυγή οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι αποκαλύψεις της (εννοώντας την αρχική αντίδραση της ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας).

Μάλιστα το Αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι δεν πήρε απάντηση στο αίτημα του για σχολιασμό από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παραθέτοντας όμως την προσωπική τοποθέρηση του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου.

«Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σόφια Μπεκατώρου, ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 1998 από υψηλόβαθμο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας», αναφέρει το www.insidethegames.biz, η κορυφαία ιστοσελίδα που ασχολείται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι αφού παραθέτει όλο το ιστορικό στέκεται στην καθυστερημένη αντίδραση της Ομοσπονδίας, ενώ αποκαλύπτει ότι παρόλο που απευθύνθηκε στη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Με το θέμα ασχολήθηκε και το sports.yahoo.com, από τις κορυφαίες αθλητικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ, κάνοντας εκτενή αναφορά στο γεγονός με ιδιαίτερη μνεία στην αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα στέκεται και στις αποκαλύψεις που ακολούθησαν και από άλλες αθλήτριες.

«Χρυσή Ολυμπιονίκης ομολογεί σεξουαλική κακοποίηση στο ελληνικό Me Too», είναι ο τίτλος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP, ενώ στην ιστοσελίδα της Ολλανδικής τηλεόρασης ο τίτλος του σχετικού κειμένου αναφέρει: «Αξιωματούχος της Ομοσπονδίας υπό έλεγχο μετά την αποκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης από πρωταθλήτρια της Ιστιοπλοΐας».

via

Όλη η επικαιρότητα