Σπίτι & Διακόσμηση

Φενγκ σούι: Η διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρα για καλή ερωτική ζωή

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, την αρχαία κινέζικη θεωρία σύμφωνα με την οποία ο τρόπος με τον οποίο έχουμε οργανώσει το χώρο μας επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητά μας, η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη ώστε να έχουμε καλή ενέργεια στην ερωτική μας ζωή.

Οι Κινέζοι πιστεύουν πως η σωστή τοποθέτηση των αντικειμένων μπορεί να έχει οφέλη ακόμα και στη σχέση μας και έτσι συνιστούν να μην έχουμε μονά αντικείμενα στο χώρο μας: Τα κομοδίνα θα πρέπει να είναι δυο, τα πορτατίφ οι καρέκλες και οι διάδρομοι δίπλα από το κρεβάτι, επίσης.

Το κρεβάτι δε θα πρέπει ποτέ να είναι κολλημένο στον τοίχο. Η έννοια του δυισμού στην κρεβατοκάμαρα μοιάζει να έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και συμβολίζει τη συνύπαρξη των δυο ερωτικών συντρόφων. Λέγεται μάλιστα πως αν μια ανύπαντρη κοπέλα ή ένας εργένης επιθυμούν να βρουν σχέση θα πρέπει να έχουν εις διπλούν τα αντικείμενα στην κρεβατοκάμαρα και τα μαξιλάρια τους να είναι δυο. Με αυτό τον τρόπο δηλώνουν την επιθυμία τους για σχέση και η ενέργεια που απελευθερώνουν είναι θετική, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποτέ μην αφήνετε σκόνη αλλά και πεταμένα αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι. Η τάξη και η καθαριότητα θεωρούνται πολύ βοηθητικές για μια καλή σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με την κινέζικη θεωρία. Γενικότερα στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά αντικείμενα ώστε να μη μπλοκάρεται η ενέργεια στο χώρο. Η νοτιοδυτική πλευρά του δωματίου συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική ζωή και γι΄αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη.

Πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού δε θα πρέπει να έχετε βαριά αντικείμενα. Σύμφωνα με τους κινέζους μπορεί να προκαλέσουν άγχος και προβλήματα στη συνύπαρξη των συντρόφων, θεωρούνται ως μια μόνιμη απειλή στη σχέση τους. Σύμφωνα πάλι με τους δυτικούς καλό είναι να το αποφεύγεται διότι υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο ενός σεισμού και… μπορεί να σας πέσουν στο κεφάλι!

Το κόκκινο και οι αποχρώσεις του, το ροζ, το ροδακινί, το δαμασκηνί θεωρούνται χρώματα του πάθους και της έντασης. Μάλλον, είναι τα κατάλληλα χρώματα για να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας. Καλό είναι επίσης, τα κάδρα που θα κρεμάσετε να έχουν ευχάριστο περιεχόμενο και να μην έχετε φωτογραφίες άλλων παρά μόνο των δυο σας. Ακόμα και εικόνες των παιδιών σας πρέπει να μείνουν εκτός του δωματίου, η ερωτική ζωή σας αφορά μόνο εσάς και πρέπει να την φροντίζετε σε όποια οικογενειακή κατάσταση.

Όλες αυτές οι συμβουλές μπορεί να έχουν κάποια συμβολική σημασία. Είτε τις πιστεύετε είτε όχι το βέβαιο είναι πως η εφαρμογή τους θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη αισθητική και λειτουργικότητα στο χώρο σας.

Όλη η επικαιρότητα